Witam.
Dziś miałem przypadek ze dwie sceny supła się nie wykonały- tzn scena włącz i a za 20 min wyłącz i wyłącz nie zadziałało 2x. Czy mieliście takie przypadki. Nie było zaniku napięcia ani internetu. Za pierwszym razem myślałem ze włączyłem bez sceny ale za drugim już na 100% włączyłem scenę i tez nie wyłączył. Na szczęście to tylko podlewanie.
Niezakończone sceny Supla
-
lebos
Dodam jeszcze ze gdy chciałem załączyć scenę po raz 3 to tez nie zadziałało już załączenie przekaźnika.
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Miałem tak wiele razy, zawsze się to okazywało, że to mój błąd. Nie twierdzę, że w tym przypadku tak jest ale double-check albo stworzyć od nowa i sprawdzić.
A dla bezpieczeństwa (moja rada) podlewanie przekonfiguruj na automat schodowy, będziesz miał pewność, że nawet w razie zaniku internetu skończy się podlewać po ustalonym czasie a nie np. po 8h (jak się rano obudzisz) lub po kilku dniach (jak wyjedziesz na weekend)
A dla bezpieczeństwa (moja rada) podlewanie przekonfiguruj na automat schodowy, będziesz miał pewność, że nawet w razie zaniku internetu skończy się podlewać po ustalonym czasie a nie np. po 8h (jak się rano obudzisz) lub po kilku dniach (jak wyjedziesz na weekend)
YoMan
-
lebos
Używam scen od kilku miesięcy i zawsze działały ale racja zmienię to na automat schodowy.
-
lebos
A w sonoff power r2 nie ma funkcji automatu schodowego czy to kwestia sortu czy konfiguracji?
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Jeżeli masz w miarę świeże GG (tzn minimum sprzed roku) to kwestia tylko konfiguracjilebos wrote: Sat Jul 22, 2023 9:38 pm A w sonoff power r2 nie ma funkcji automatu schodowego czy to kwestia sortu czy konfiguracji?
YoMan