Problem z połączeniem z chmurą Supla.org
-
XnIcRaM
Mam MEW-01 którego już bardzo dawno nie używałem (przynajmniej pół roku a może i dłużej) ale nadal mam go dodanego do mojego konta. Z siecią WiFi na pewno się łączy bo widzę na ruterze że ma przydzielony adres IP (poznaję po MAC adresie), próbowałem w ustawieniach (192.168.4.1) zrobić Firmware update jednak bezskutecznie. Obecna wersja firmware to 2.7.12. Dioda status miga w sekwencji: dwa krótkie mignięcia jedno długie następnie długa przerwa i od nowa dwa krótkie jedno długie, dłuższa przerwa i tak w kółko. MEW odpowiada na PING po przydzielonym adresie IP. Co ciekawe w LAST STATE jest "WiFi - Connecting...", próbowałem z innym routerem, zmieniałem nazwę WiFi i hasło żeby żadnych dziwnych znaków nie było i ciągle to samo. Zrobiłem też reset do ustawień fabrycznych i ponownie skonfigurowałem ale nadal bez zmian. Prawdopodobnie MEW-01 łączy się z routerem po kilkunastu sekundach się rozłącza i łączy się ponownie i tak non stop, na jednym z routerów WiFi jak obserwuje podłączonych klientów to MEW pojawia się na kilkanaście sekund, znika i po chwili znów jest na liście klientów i znowu znika po kilkunastu sekundach.
-
XnIcRaM
Po usunięciu z chmury działa, szkoda bo miałem wygenerowane linki które używałem w kilku urządzeniach i teraz muszę je przeprogramować