Mam problem z rozwiązaniem tematu i zastanawiam się od dwóch dni i nic, nie przychodzi mi do głowy.
Mam dwa wyłaczniki dzwonkowe dwu klawiszowe którymi podaję sygnał na nadajnik RNW-01.
Ten z kolei steruje odbiornikiem ROW-04M. wszystko jest połączone i działa. Ale mam roletę basenową którą steruje mobilus drogą radiową taki mały dopuszkowy C-MR. Bo żaden inny sygnał się nie przebija.
Aktualnie mam podpięte to tak. Że na C-MR zwieram wejścia S1 i S2 wyłącznikiem monostabilnym i wszystko działa tak jak chcę, czyli gdy nacisnę i przytrzymam to roleta się otwiera gdy puszczę roleta staję gdy nacisnę ponownie roleta się zamyka. Problem polega na tym że chciałbym otrzymywać w aplikacji informacje czy roleta jest otwarta czy zamknięta. Stosując tylko RNW-01 i ROW-04M. Moje pomysły:
1. Wpierw ustawiam Na RNW-01 by kanał był do włączania roleta. A później ustawiam czas opóźnienia na np. 60s aby roleta się mogła w całości zamknąć/otworzyć. ?
Chciał bym by działało to tak Klikam na klawisz dzwonkowy i puszczam roleta rusza (zamykanie). Klikam klawisz roleta Staje. Klikam klawisz roleta się cofa (otwieranie) Czy jest to wykonalne ?