supla call

lukanio

Witajcie, potrzebuję porady w temacie rozwiązania call.supla.io mianowicie mam 20 sterowników bram otwieranych za pomocą numeru telefonu z tej usługi. Jednak zauważyłem że liczba numerów musi być ograniczona w jakiś sposób bo znajomy ma kilka bram sterowanych tym rozwiązaniem i nie mogę dopisać jego numeru do moich dozwolonych. Sprawdzaliśmy w książce telefonicznej i jego numer pokrywa się z moim. Moje pytanie jest nastepujące: gdzie można uzyskać wsparcie na temat tego rozwiązania, zamel mnie olał. A chciałbym w jednej firmie ogarnąć około 20 bram wjazdowych tylko brakuje mi numerów. Można to u kogoś dokupić? Pokierujcie proszę
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

lukanio wrote: Thu Aug 03, 2023 10:20 am Witajcie, potrzebuję porady w temacie rozwiązania call.supla.io mianowicie mam 20 sterowników bram otwieranych za pomocą numeru telefonu z tej usługi. Jednak zauważyłem że liczba numerów musi być ograniczona w jakiś sposób bo znajomy ma kilka bram sterowanych tym rozwiązaniem i nie mogę dopisać jego numeru do moich dozwolonych. Sprawdzaliśmy w książce telefonicznej i jego numer pokrywa się z moim. Moje pytanie jest nastepujące: gdzie można uzyskać wsparcie na temat tego rozwiązania, zamel mnie olał. A chciałbym w jednej firmie ogarnąć około 20 bram wjazdowych tylko brakuje mi numerów. Można to u kogoś dokupić? Pokierujcie proszę
Para "numer, na który dzwonimy" i "numer dzwoniący" nie może się powtarzać w obrębie całej Supli.

Musisz wybrać inny "numer, na który dzwonimy", tak aby nie pokyrwał się z tym co ma znajomy.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Ustaw znajomemu inny numer docelowy na który ma dzwonić, różny od tego, którego on używa do swojej bramy.
Gdyby było możliwe ustawienia dwóch takich samych par numerów dla różnych bram to system nie potrafiłby rozpoznać, którą bramę dany użytkownik chce rozpoznać.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
lukanio

Ok tak właśnie zrobiłem ale czy jest szansa żeby pojawiło się więcej numerów do wyboru, wie ktoś z kim można się kontaktować celem dokupienia?
pzygmunt

Uzasadnij potrzebę dodania większej ilości numerów docelowych.
lukanio

Mam na koncie dodanych 19 sterowników, potrzebuję dodać jeszcze 15. Wolnych numerów mam do wyboru jeszcze 10.
Rozbicie tego na dwa konta supli nie wchodzi w grę bo jak pisałem poprzednio jest akcja że można przydzielić taki sam numer do kilku id sterowników. A u mnie w firmie mają wszyscy z tego korzystać. Dodatkowo fajnie byłoby mieć numer z puli komórkowej. Stąd moje pytanie o nawet płatne rozszerzenie numeracji. Załóżmy projekt na 50 sterowników niekoniecznie do bram wjazdowych ale albo mi zabraknie numerów losowych albo jestem dupa i nie umiem ogarnąć.
pzygmunt

W tej chwili powinno być dostępnych 49 numerów w tym 4 zarezerowane na Irlandię tak więc powinieneś mieć do dyspozycji 45.
lukanio

ok wszystko jasne dzięki
lukanio

Mam jeszcze kolejny problem. Mimo iż sterowniki mają dobry zasięg to dzwoniąc na numer telefonu bramy mam kanał offline.
W tym samym czasie na appce sterownik jest normalnie na zielono i mozna z niej otwierać.
Co mogę zrobić żeby polepszyć działanie tego rozwiązania? Serwer supli u siebie lokalnie?
Ludzie się trochę wk.....

Image
pzygmunt

Może to problem komunikacji z Twoim serwerem ?
Jaki zasięg ma moduł ?
Jakie pingi ?
Ile zgubionych pakietów ?

Return to “Ogólna dyskusja”