🩺 GKW-01 Testy

Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

No i mój gekonik zaczął brykać :(
Najpierw go sobie niechcący zrestartowałem (5 sekund przy włączonym CONFIG). Przeszedł w tryb CONFIG w miarę pewnie z moim udziałem, ale poza moją kontrolą :( Odłączanie zasilania nie pomogło. Już wcześniej w trybie CONFIG nie otwierała mi się strona 192.168.4.1.
No więc użyłem apki do dodania urządzenia. Apka do znajdowania urządzenia korzysta z jego strony WWW, i ona się łączy a przeglądarka nic a nic. Tak więc apka skonfigurowała mi gekona do pracy w sieci, gekon się połączył, pomigał pobieraniem aktualizacji i począł migać z częstotliwością ze 2Hz (wolniej niż CONFIG, nie rozgłasza sieci) a szybciej niż próba połączenia z serwerem.
Już miałem pizgnąć gekonem o coś twardego, kiedy przypomniałem sobie, że przecież on może połączyć się tylko z beta-cloudem :)
No i mi ulżyło :D

No ale niestety nadal dostęp do strony 192.168.4.1 nie jest możliwy :(
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Ma ktoś może jakiś pomysł, jaka grafika mogłaby być użyta w menu GKW do przełącznia do trybu konfiguracyjnego?

Myślałem o tym logo Supli, co Goral64 wcześniej wrzucił, albo o napisie "CFG MODE" (w dwóch rzędach), ale obie koncepcje średnio mi się podobają :)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
jaku2k
Has thanked: 1 time

klew wrote: Thu Aug 03, 2023 10:34 am Ma ktoś może jakiś pomysł, jaka grafika mogłaby być użyta w menu GKW do przełącznia do trybu konfiguracyjnego?

Myślałem o tym logo Supli, co Goral64 wcześniej wrzucił, albo o napisie "CFG MODE" (w dwóch rzędach), ale obie koncepcje średnio mi się podobają :)
Może zębatka (nie wiem czy to wykonalne)?
Image
Pozdrawiam
Jakub
klew

jaku2k wrote: Thu Aug 03, 2023 10:43 am
klew wrote: Thu Aug 03, 2023 10:34 am Ma ktoś może jakiś pomysł, jaka grafika mogłaby być użyta w menu GKW do przełącznia do trybu konfiguracyjnego?

Może zębatka (nie wiem czy to wykonalne)?
Image
Zawsze można spróbować narysować, ale mamy już "klucz" do wejścia w ustawienia. Zębatka też kojarzy się z ustawieniami. Więc to też nie jest jasne.
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

Może znaczek Wi-Fi, wkońcu w tym trybie urządzenie nadaje swoją sieć a także używa tego trybu do połączenia z siecią domową :)
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
wojtas567

To może zostać przy napisie config.
Pozdrawiam
Wojtek
klew

robertklepacki94 wrote: Thu Aug 03, 2023 10:52 am Może znaczek Wi-Fi, wkońcu w tym trybie urządzenie nadaje swoją sieć a także używa tego trybu do połączenia z siecią domową :)
To wiedzą osoby używające Supli. Jak ktoś świeży dostanie GKW, to będzie myślał, że tu są ustawienia Wi-Fi i będzie się dziwił, że nie może nic ustawić po wejściu w to miejsce.

Choć już z dwóch innych stron też dostałem sygnał, aby dać znaczek "wifi"...
robertklepacki94
Has thanked: 5 times
Been thanked: 14 times

klew wrote: Thu Aug 03, 2023 10:54 am
robertklepacki94 wrote: Thu Aug 03, 2023 10:52 am Może znaczek Wi-Fi, wkońcu w tym trybie urządzenie nadaje swoją sieć a także używa tego trybu do połączenia z siecią domową :)
To wiedzą osoby używające Supli. Jak ktoś świeży dostanie GKW, to będzie myślał, że tu są ustawienia Wi-Fi i będzie się dziwił, że nie może nic ustawić po wejściu w to miejsce.

Choć już z dwóch innych stron też dostałem sygnał, aby dać znaczek "wifi"...
To może po wejściu ten znaczek powinien pulsować od najniższej do najwyższej kreski, ozczało by to nadawanie sieci, a resztę to już trzeba w instrukcji zapisać.
Przykład
https://gfycat.com/pl/niceglaringbluefintuna
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
Goral64
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

klew wrote: Thu Aug 03, 2023 10:49 am Zawsze można spróbować narysować, ale mamy już "klucz" do wejścia w ustawienia. Zębatka też kojarzy się z ustawieniami. Więc to też nie jest jasne.
Uważam, że zębatka jak najbardziej kojarzy się z konfiguracją (czyli ustawieniami). I powinna być użyta do przełączenia w tryb CONFIG.
Do konfiguracji GUI gekona może być użyta inna ikonka.

Wszystko też zależy od aranżacji menu, czyli gdzie chcesz podpiąć to wejście do konfiguracji gekona?

Za kluczem przemawia to, że może być w miarę skalowany, czyli może być elementem większej ikony...
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026 :D

Image
klew

Goral64 wrote: Thu Aug 03, 2023 12:37 pm
klew wrote: Thu Aug 03, 2023 10:49 am Zawsze można spróbować narysować, ale mamy już "klucz" do wejścia w ustawienia. Zębatka też kojarzy się z ustawieniami. Więc to też nie jest jasne.
Uważam, że zębatka jak najbardziej kojarzy się z konfiguracją (czyli ustawieniami). I powinna być użyta do przełączenia w tryb CONFIG.
Do konfiguracji GUI gekona może być użyta inna ikonka.

Wszystko też zależy od aranżacji menu, czyli gdzie chcesz podpiąć to wejście do konfiguracji gekona?

Za kluczem przemawia to, że może być w miarę skalowany, czyli może być elementem większej ikony...
Planowałem to wstawić w menu w "ustawieniach", czyli pod "kluczem".

Return to “Nowości”