🩺 GKW-01 Testy
-
wojtas567
To wstaw tą zębatkę i zobaczymy jak będzie to wyglądało jak będziemy się poruszać po meni
Pozdrawiam
Wojtek
Wojtek
-
Goral64
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
Albo zrób kwadrat z kluczem w prawym dolnym rogu, co mogłoby oznaczać konfigurację urządzenia...
Niestety, czas na propozycję ikon będę miał dopiero wieczorem...
Niestety, czas na propozycję ikon będę miał dopiero wieczorem...
Widzimy się na Supla Offline Party Season 2026

-
Goral64
klew wrote: Thu Aug 03, 2023 2:37 pm Do wieczora wytrzymam
Na razie raczej idziemy w kierunku tej ikony wifi sugerującej emitowanie własnej sieci
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Goral64 on Thu Aug 03, 2023 4:07 pm, edited 1 time in total.

-
Goral64
A to kółko zębate wg propozycji @jaku2k
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by Goral64 on Thu Aug 03, 2023 4:30 pm, edited 1 time in total.

-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
U Was też taka szaro i pada?
Dostępna jest aktualizacja dla GKW-01 dla testerów
Nowa wersja: 23.08.01-debug.11
Proszę przeczytać uważnie:
1. Aby zrobić aktualizację, trzeba wprowadzić moduł w tryb konfiguracyjny (poprzez przytrzymanie >5s środkowego-dolnego przycisku - działa to tylko gdy dotkniecie przycisk w momencie gdy on świeci). Jak moduł zacznie szybko migać zieloną diodą, to
2. Łaczymy się z wifi emitowanym przez GKW-01
3. Wchodzimy na: http://192.168.4.1/beta
4. Upewniamy się, że weszliśmy na stronę z adresem "BETA"
5. Wybieramy udpate "YES - BETA"
6. Klikamy save&restart
Po aktualizacji w beta-cloud powinniście widzieć nowszą wersję. Gdyby coś poszło nie tak, to wejdźcie jeszcze raz w tryb konfiguracyjny i dajcie znać co jest w "last state".
@Goral64 - nie jestem pewien, czy Tobie się uda wejść na to www (to inna strona, może się załaduje). Jeśli nie, to dam znać, jak @pzygmunt przestawi tą aktualizację na "nie-beta" - wtedy będzie można zrobić aktualizację przez dodanie urządzenia przez apkę w telefonie.
Mam nadzieję, że problem z wchodzeniem do cfg mode już nie będzie występował na nowszej wersji (mam podejrzenie czym to było spowodowane i to poprawiłem, ale u siebie tego problemu nie miałem, więc pewności nie mam).
Lista zmian:
- Wchodzenie do cfg mode przez menu na ekranie -> ustawienia (klucz) -> znaczek Wi-Fi (środkowy przycisk przestanie już działać)
- Zmiana czcionek (wysokości itp)
- Dodano opcję wyświetlania pomiarów z obu termometrów na ekranie (drugi termometr musi mieć ustawiony "typ" inny niż "not set" i "disabled" - ustawia się to w trybie cfg.
- Nowe opcje w trybie cfg (np. możliwość wyłączenia automatycznego gaszenia ekranu) - ale to nadal "prace w toku"
- Dużo poprawek błędów
- Wsparcie dla zegara czasu rzeczywistego (godzina i harmonogramy tygodniowe powinny działać)
- Pierwsze podejście do korekty wskazań temperatury na termometrze wbudowanym
- I pewnie wiele innych
Nadal w menu nie działa tryb oznaczony "zegarkiem".
Mam nadzieję, że niedługo do testów dołączy apka z termostatami
Dostępna jest aktualizacja dla GKW-01 dla testerów
Nowa wersja: 23.08.01-debug.11
Proszę przeczytać uważnie:
1. Aby zrobić aktualizację, trzeba wprowadzić moduł w tryb konfiguracyjny (poprzez przytrzymanie >5s środkowego-dolnego przycisku - działa to tylko gdy dotkniecie przycisk w momencie gdy on świeci). Jak moduł zacznie szybko migać zieloną diodą, to
2. Łaczymy się z wifi emitowanym przez GKW-01
3. Wchodzimy na: http://192.168.4.1/beta
4. Upewniamy się, że weszliśmy na stronę z adresem "BETA"
5. Wybieramy udpate "YES - BETA"
6. Klikamy save&restart
Po aktualizacji w beta-cloud powinniście widzieć nowszą wersję. Gdyby coś poszło nie tak, to wejdźcie jeszcze raz w tryb konfiguracyjny i dajcie znać co jest w "last state".
@Goral64 - nie jestem pewien, czy Tobie się uda wejść na to www (to inna strona, może się załaduje). Jeśli nie, to dam znać, jak @pzygmunt przestawi tą aktualizację na "nie-beta" - wtedy będzie można zrobić aktualizację przez dodanie urządzenia przez apkę w telefonie.
Mam nadzieję, że problem z wchodzeniem do cfg mode już nie będzie występował na nowszej wersji (mam podejrzenie czym to było spowodowane i to poprawiłem, ale u siebie tego problemu nie miałem, więc pewności nie mam).
Lista zmian:
- Wchodzenie do cfg mode przez menu na ekranie -> ustawienia (klucz) -> znaczek Wi-Fi (środkowy przycisk przestanie już działać)
- Zmiana czcionek (wysokości itp)
- Dodano opcję wyświetlania pomiarów z obu termometrów na ekranie (drugi termometr musi mieć ustawiony "typ" inny niż "not set" i "disabled" - ustawia się to w trybie cfg.
- Nowe opcje w trybie cfg (np. możliwość wyłączenia automatycznego gaszenia ekranu) - ale to nadal "prace w toku"
- Dużo poprawek błędów
- Wsparcie dla zegara czasu rzeczywistego (godzina i harmonogramy tygodniowe powinny działać)
- Pierwsze podejście do korekty wskazań temperatury na termometrze wbudowanym
- I pewnie wiele innych
Nadal w menu nie działa tryb oznaczony "zegarkiem".
Mam nadzieję, że niedługo do testów dołączy apka z termostatami
Najlepsze suple dla Twojego domu