Migotanie oświetlenia

RadekZ

Cześć

Mam system sterowania oświetleniem bazujący 5 urządzeniach SLW-01 podłączonych do pasków LED. Wszystko działa prawidłowo kiedy system jest podłączony do internetu. Niestety po odłączeniu od internetu okresowo pojawiają się dziwne niestabilności - mignięcia niektórych pasków podłączonych do sterowników.

Zależy mi na tym, żeby system działał też prawidłowo po odłączeniu od internetu. W czym tkwi problem? Jak go wyeliminować?

Będę wdzięczny za szybką odpowiedź.

Pozdrawiam

Radek
lesny8
Has thanked: 10 times
Been thanked: 9 times

Jaki masz soft na tych SLW-01? Sprawdźisz to w Cloud.
Zaktualizuj do najnowszego, jeśli nie jest aktualny.
Aktualny soft dla SLW sprawdzisz na https://updates.supla.org/?product=0/0/ZAMEL%20SLW-01

Wyłącz internet i przetestuj na najnowszym firmware i napisz czy problem dalej występuje.
SOP 2023 :heavy_check_mark:
SOP 2024 :heavy_check_mark:
Czekam na kolejne Supla Offline Party :upside_down_face:
🧩: 🔑cz->b ⛴️+ila
jaku2k
Has thanked: 1 time

RadekZ wrote: Tue Aug 01, 2023 4:16 pm Cześć

Mam system sterowania oświetleniem bazujący 5 urządzeniach SLW-01 podłączonych do pasków LED. Wszystko działa prawidłowo kiedy system jest podłączony do internetu. Niestety po odłączeniu od internetu okresowo pojawiają się dziwne niestabilności - mignięcia niektórych pasków podłączonych do sterowników.

Zależy mi na tym, żeby system działał też prawidłowo po odłączeniu od internetu. W czym tkwi problem? Jak go wyeliminować?

Pozdrawiam

Radek
Witam,
generalnie rzecz biorąc (pomijam kwestię zastosowania SLW-01) miganie LED-ów często wynika ze zbyt słabego/wadliwego zasilacza.
Pozdrawiam
Jakub
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

RadekZ wrote: Tue Aug 01, 2023 4:16 pm Cześć

Pozdrawiam

Radek
Polecam zaktualizować oprogramowanie. To miganie może wynikać z resetu ESP.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55

Return to “Pomoc”