Code: Select all
#define STORAGE_OFFSET 100
Supla::Eeprom eeprom(STORAGE_OFFSET);
....
new Supla::Sensor::ImpulseCounter(14, true, false, 10);
#define STORAGE_OFFSET 100
Supla::Eeprom eeprom(STORAGE_OFFSET);
....
new Supla::Sensor::ImpulseCounter(14, true, false, 10);
W Cloud "agregacja" dopasowuje się do okresu. Aby dało się agregować po "dniach", to musi tam być danych przynajmniej na 2 dni (o ile dobrze pamiętam)[email protected] wrote: Sat Aug 05, 2023 4:15 pm Nie widziałem lepszego tematu, żeby zapytać o wykresy.
W aplikacji mogę zagregować dane w opcji:
Agregacja: "Dni", Zakres czasu: "Ostatnie 7 dni" i to robi co powinno, a co stoi na przeszkodzie, żeby w Cloud zrobić to samo? Jak bym nie klikał to nie mogę wybrać Agregacja": "Dni", wybór jest tylko "Minuty","Godziny"
To bug-o-feature[email protected] wrote: Wed Aug 09, 2023 7:51 am @klew
To co widać w cloud na screenie to w takim razie jest błąd czy ja czegoś nie wiem?
namespace Supla
{
namespace Sensor
{
class WaterMeter : public ChannelElement
{
private:
float readValue = 0.0;
public:
WaterMeter()
{
channel.setType(SUPLA_CHANNELTYPE_IMPULSE_COUNTER);
channel.setDefault(SUPLA_CHANNELFNC_IC_WATER_METER);
};
void iterateAlways()
{
if ( ... Odczyt z licznika... )
{
if (...odczytano poprawnie wartosc... )
{
readValue = ODCZYTANA_WARTOSC;
channel.setNewValue((int)(readValue*1000000));
}
}
}
};
};Ten reset w cloud to nie reset urządzenia. Tylko reset samego licznika impulsów.[email protected] wrote: Wed Aug 09, 2023 8:59 am W porządkuDzięki za potwierdzenie.
Generalnie zachowanie jest "ciekawe".
Licznik co prawda podaje zawsze wartość większą lub równą poprzedniej, ale ESP dopiero przy odczycie wartości z licznika wysyła faktyczną wartość. Interesujące jest to, że to ESP się wcale nie restartuje, a przynajmniej na tyle na ile go obserwowałem bo jest podłączony pod komputer. Wygląda to tak, że jak licznik nie pod wartości przez jakiś czas to cloud interpretuje to jako reset?