Usunięty harmonogram nadal działa

lebos

Witam. Wczoraj usunąłem harmonogram „włącz automat schodowy” a dokładnie zmieniłem funkcje kanału na włącznik zasilania i harmonogram sam się usunął. Dzisiaj rano patrzę w historie kanału w supła scrips a kanał nadal działa wg usuniętego harmonogramu.
lebos

Kanał ten znowu się sam załączył mimo że nie jest z niczym powiązany. Nie ma żadnych harmonogramów scen itp . Kiedyś był powiązany z czujnikiem temperatury ale termostat już dawno usunięty. Macie jakieś pomysły jak można go trwałe zresetować?
Gitman

Usuń urządzenie z claud powinno pomóc, powinno przerwać wszelkie powiązania, kliknij dodawanie urządzeń aktywne to po usunięciu urządzenie samo się z powrotem doda.
lebos

Po usunięciu i ponownym dodaniu harmonogram usunął się. Wydaje mi się że miałem dodaną reakcję dla czujnika temperatury która ma włączać ten przekaźnik. Szkoda tylko że w samym przekaźniku nie ma informacji że ma jakieś powiązania - jest elementem wykonawczym reakcji - wtedy od razu było by to widoczne. A reakcję temperaturową tylko widać w czujniku temperatury.

Return to “Ogólna dyskusja”