Problem z ostatnim kanałem w SRW-03

jogorek

Witam,

podłączyłem 3 rolety do SRW-03, niby działa ale jest problem z roletą na 3 kanale, nie da się jej opuścić gdy roleta na 2 kanale też nie jest choć trochę opuszczona. Gdy z kolei jest trochę opuszczona to często przy opuszczaniu lub podnoszeniu kanału 3 aktywuje się także samoistnie kanał 2 i 2 rolety ruszają równocześnie. Dzieje się tak tylko i wyłącznie z 3 kanałem, podpinałem 2 inne rolety i zawsze to kanał 3 robi takie anomalia. Te same rolety na kanałach 1 czy 2 czy w ogóle w SRW-01 działają idealnie.

Wada sterownika czy jak? Spotkał się ktoś z czymś takim?

W zał. zdjęcie poglądowe jak to u mnie upchane jest w puszce podtynkowej (sterowanie 5 roletami z wykuszu) bo widziałem, że ludzie pytają o wymiary itd., kawał sterownika to jest! :-) Sterowanie roletami będzie odbywać się za pomocą RNW-01
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Czy słychać klikanie przekaźnikami ?
Czy masz poprawnie ustawione czasy otwarcia/zamknięcia ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
jogorek

pzygmunt wrote: Sun Aug 13, 2023 10:45 am Czy słychać klikanie przekaźnikami ?
Czy masz poprawnie ustawione czasy otwarcia/zamknięcia ?
słychać klikanie przekaźnikami, ale nie jestem w stanie zmierzyć czasu otwarcia bo ciągle roleta nr 2 i 3 są jakby ze sobą spięte, tzn. muszę otworzyć troszkę nr 2 żeby nr 3 w ogóle móc otwierać (bo tak to słychać jakby się blokowała), po lekkim otwarciu nr 2, roleta nr 3 już się opuszcza ale ciągnie za sobą od razu roletę nr 2 i działają razem, potem jak otwieram roletę nr 2 lub roletę nr 3 to razem lecą do góry... jak tu cokolwiek sensownie zmierzyć i co by tu mogła kalibracja naprawić? :)

jak dla mnie po wielu testach to chyba ewidentne "przebicie" w sterowniku, po wyłączeniu kanału nr 3 rolety na kanale 1 i 2 działają bez zarzutu (nawet nie wykalibrowane), ta sama roleta nr 3 na SLW-01 działa jak marzenie...
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Odłącz przewody i zmierz multimetrem co tam się dzieje.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
jogorek

Sprawdziłem multimetrem i przy podnoszeniu / opuszczaniu kanału 2 pojawia się napięcie na kanale 3. Czy to oznacza wadliwy egzemplarz sterownika?
Mirosław F.
Has thanked: 1 time
Been thanked: 22 times

Dziwna sytuacja. Prześlij sterownik do nas.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55

Return to “ZAMEL SRW-03”