Zmiana przeglądarki na telefonie i poszło
Dobrze kojarzyłem iż było pole wyboru
Aktualizacja MEW-01 wer. 2.8.57
-
asmax
Czy pojawi się opcja taka, że prócz wyboru mqtt lokalnego, dalej będą dane do supla cloud przesyłane? Obecnie mam wybrany mqtt i niestety nie ma możliwości łączenia się z chmurą (tak, jak jest to np. w lew-2 lub thw-01)
Z tego co mi wiadomo to dwa protokoły równocześnie(Supla+MQTT) jest w stanie ogarnąć tylko esp32. W MEWie siedzi esp8266 i tylko jeden protokół jest w stanie obsługiwać na raz.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
A nie jest też tak że cokolwiek dotarło do cloud będzie dostępne w suplowym mqtt?
-
[email protected]
- Has thanked: 18 times
- Been thanked: 26 times
Wiem, ale chyba może osiągnąć to samo bo przecież może subskrybowac mqtt z supli
-
asmax
Mam broker mosquitto w home assistant lokalnie i jest to dla mnie wygodne, bo w razie problemów z internetem i tak otrzymuję dane z licznika. Dobrze byłoby aby w jakiś sposób jednocześnie uwidocznić dane z licznika w supla cloud i w lokalnym mqtt. W obecnej konfiguracji w chmurze mam go jako rozłączony.
-
sebapl
Dlaczego u mnie na jednym liczniku jest soft 2.8.58. I właśnie ten licznik często się rozłącza. Pomoże ktoś z tym że się rozłącza?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.