dzis uszkodzil mi sie modul nice sbp 01 wifi w bramie garazowej. (dostala sie woda przy myciu bramy)
czy modul zamel sbw 02 bedzie działa identycznie oraz czy mam go podpiac tak samo bo schemat minimalnie sie rozni a ja
nie jestem elektrykiem dlatego wole dopytac zanim go kupie a potem od razu spale.
uszkodzony moduł nice wifi sbp 01 wymiana na zamel
-
michu
jutro dodam zdjecie jak mialem podpiete ale wiem ze byl mostek z 11 naA2 i jeszcze 2 przewody wchodzily do A1 i 14
IN1 i IN2 byly puste
IN1 i IN2 byly puste
Czyli nie miałeś sygnalizacji otwartej bramy?
SBW-02 jest młodszym bratem SBW-01, ale z racji późniejszego wprowadzenia na rynek, może więcej. Nie dość, że ma dwa przekaźniki, może działać zarówno na prądzie zmiennym jak i stałym, to jeszcze jest tańszy
Podaj najlepiej model napędu jaki masz przy tej bramie.
SBW-02 jest młodszym bratem SBW-01, ale z racji późniejszego wprowadzenia na rynek, może więcej. Nie dość, że ma dwa przekaźniki, może działać zarówno na prądzie zmiennym jak i stałym, to jeszcze jest tańszy
Podaj najlepiej model napędu jaki masz przy tej bramie.
SOP 2023 
SOP 2024
Czekam na kolejne Supla Offline Party
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
michu
mam nice shel ale nie wiem czy 50 czy inny. jutro zobacze.
chodzi i sygnalizacje na napedzie? to sa tam dwie diody zielona i zerwona i zarowka.
tez mam teraz problem zeby ten naped prawidlowo nauczyc otwierania i zamykania.
po odczaleniu zasilania naped sie rozprogramowal.
W obudowie jest malutki guziczek. gdy go przytrzymam przez kilka sekund to z zielonej diody zapala sie czerwona i gdy puszcze guzik to brama opada powolutku. pozniej idzie w gore i na koncu sie zatrzymuje.problem jest taki ze gdy wlaczam pilotem zamykanie brama ladnie sie zamyka. ale gdy klikam ponownie zeby sie otworzyla to idzie w gore na kilka centymetrow i staje lekko nad ziemia. wtedy musze znow kliknac pilotem i idzie w gore. wiemz ze to wina programowania ale zabardzo nie wiem jak to zrobic.
Pomozesz?
chodzi i sygnalizacje na napedzie? to sa tam dwie diody zielona i zerwona i zarowka.
tez mam teraz problem zeby ten naped prawidlowo nauczyc otwierania i zamykania.
po odczaleniu zasilania naped sie rozprogramowal.
W obudowie jest malutki guziczek. gdy go przytrzymam przez kilka sekund to z zielonej diody zapala sie czerwona i gdy puszcze guzik to brama opada powolutku. pozniej idzie w gore i na koncu sie zatrzymuje.problem jest taki ze gdy wlaczam pilotem zamykanie brama ladnie sie zamyka. ale gdy klikam ponownie zeby sie otworzyla to idzie w gore na kilka centymetrow i staje lekko nad ziemia. wtedy musze znow kliknac pilotem i idzie w gore. wiemz ze to wina programowania ale zabardzo nie wiem jak to zrobic.
Pomozesz?
Tu masz instrukcje
https://www.nice.pl/nice-pobierz-plik/1542
Na stronie 6 masz opisaną procedurę programowania tego napędu.
https://www.nice.pl/nice-pobierz-plik/1542
Na stronie 6 masz opisaną procedurę programowania tego napędu.
SOP 2023 
SOP 2024
:
cz->b
+ila
SOP 2024
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Możesz przesłać moduł do nas.michu wrote: Mon Aug 21, 2023 8:38 pm dzis uszkodzil mi sie modul nice sbp 01 wifi w bramie garazowej. (dostala sie woda przy myciu bramy)
czy modul zamel sbw 02 bedzie działa identycznie oraz czy mam go podpiac tak samo bo schemat minimalnie sie rozni a ja
nie jestem elektrykiem dlatego wole dopytac zanim go kupie a potem od razu spale.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
ul. Zielona 27
-
michu
Czy da sie go naprawic i jakie mogabyc koszta?sterownik chwilowo byl delikatnue zalany woda. Dioda zielona normalnie swiecila ale z aplikacji nie dalo sie juz ani zamknac ani otworzyc bramy. Obudowe podgrzalem opalarka bo nie wiedzialem jak ona jest zlozona i przy rozczepianiu delikatnie tracilem nozykiem po guziku widac na foto oraz jakos maly fragment na plytce ulegl tam uszkodzeniu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Mirosław F.
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 22 times
Prześlij go do mnie. Nie martw się o koszty.michu wrote: Tue Aug 22, 2023 8:47 am Czy da sie go naprawic i jakie mogabyc koszta?sterownik chwilowo byl delikatnue zalany woda. Dioda zielona normalnie swiecila ale z aplikacji nie dalo sie juz ani zamknac ani otworzyc bramy. Obudowe podgrzalem opalarka bo nie wiedzialem jak ona jest zlozona i przy rozczepianiu delikatnie tracilem nozykiem po guziku widac na foto oraz jakos maly fragment na plytce ulegl tam uszkodzeniu.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
ul. Zielona 27
-
michu
Musze wiedziec na co sie nastawiac.
(+/-)
Zamowilem dzis drugi modul bo obsluga z wifi jest bardzo wygodna i uzywam jej czesciej niz pilota.
(+/-)
Zamowilem dzis drugi modul bo obsluga z wifi jest bardzo wygodna i uzywam jej czesciej niz pilota.