Moduł dopuszkowy
-
pykaman
Poradźcie koledzy, bo trochę wypadłem z nowości od majfrendów. Jakiś moduł dopuszkowy zasilany 230, z przekaźnikiem beznapięciowym, i z jakimś pinem wolnym do podpięcia krańcówki. Moduł ma być pod przyciskiem do otwierania bramy wjazdowej.
-
kurus
Do sterownia brama nie zaleca się modułów 230, a coś niskonapięciowe, musi być do puszki podtynkowej? Tam gdzie masz moduł od bramy nie zmieścisz?
-
pykaman
W bramie nie łapie wifi siedział tam wemos d1 mi i i nie łapał sieci. Sonoff dual jest beznapieciowy i na 230 tylko troche duzy i nie potrzeba mi podwójnego. Takie coś najbardziej by pasowało. W sumie moze byc jakis zasilany 15v obok jest wideofon i zasilacz i moznaby stamtąd moc pobrać.
-
pykaman
No ok a czy ma jakies gpio wyprowadzone do podpiecia kontraktonu?
-
pykaman
Jak to sie wprowadza w tryb programiwania? Wgrywa sie tak ja do sonofa basica przez ttl?
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Kolega pyta o moduł dopuszkowy. Shelly jest najprostszy do flashowania bo nawet nie trzeba go rozbierac. Moze kolega sie wysili i poczyta najpierw cos wiecej w internetach. Np znany wujek przyjacielem.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Jak dla mnie to może być i Shelly ale pisał tez o sonofie wiec dałem do wyboru. Pytanie jaka ma puszkę?? Co do poczytania w internecie to akurat ja staram się zanim o coś zapytam poczytać. Fakt temt postu jest oczywisty wiec niech twoja propozycja będzie odpowiednia.djalex wrote: Mon Aug 28, 2023 8:59 pmKolega pyta o moduł dopuszkowy. Shelly jest najprostszy do flashowania bo nawet nie trzeba go rozbierac. Moze kolega sie wysili i poczyta najpierw cos wiecej w internetach. Np znany wujek przyjacielem.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Ta sugestia o "poczytaniu w internetach" była już skierowana do autora a nie do Ciebie kolego @pietras.Pietras81 wrote: Mon Aug 28, 2023 9:05 pmJak dla mnie to może być i Shelly ale pisał tez o sonofie wiec dałem do wyboru. Pytanie jaka ma puszkę?? Co do poczytania w internecie to akurat ja staram się zanim o coś zapytam poczytać. Fakt temt postu jest oczywisty wiec niech twoja propozycja będzie odpowiednia.djalex wrote: Mon Aug 28, 2023 8:59 pmKolega pyta o moduł dopuszkowy. Shelly jest najprostszy do flashowania bo nawet nie trzeba go rozbierac. Moze kolega sie wysili i poczyta najpierw cos wiecej w internetach. Np znany wujek przyjacielem.Pietras81 wrote: Mon Aug 28, 2023 7:55 pm
Tak. Jak masz zasilanie 15V to możesz sonofa sv czy np. yunshana