Czy jest jakiś problem z serwerem?
-
Mike
Witam. Chciałem zapytać czy jest jakiś problem z serwerem aktualnie, bo ostatnio dodałem sobie powiadomienia do czujników otwarcia bram i po dwóch dniach jeden czujnik się rozłączył. Po zresetowaniu routera i prądu zaczął działać, ale przestał działać inny od oświetlenia. Zanaczam, że nie robiłem nic więcej ponad to co napisałem i nic nie zmieniałem. Powiadomienia na iOS działają pięknie za to.
-
Mike
Na co konkretnie zwrócić uwagę. Po wyłączeniu i włączeniu routera dostaje odrazu kilka powiadomień o drzwiach - zamknięte/otwarte i nie działa za każdym razem inny przekaźnik.
Do tej pory od jakiś 2 lat wszystko działało bez żadnej awarii, a nic z siecią nie zmieniałem.
Do tej pory od jakiś 2 lat wszystko działało bez żadnej awarii, a nic z siecią nie zmieniałem.
-
pzygmunt
- Been thanked: 59 times
Być może przez ten czas doszły jakieś urządzenia (smartfony, komputery, agd itd).
Może Twój router ma limity ?
Może kanał WiFi masz zaszumiony ?
Może aktualizowałeś oprogramowanie ?
Może wykorzystałeś pulę DHCP ?
Jakich modułów używasz ?
Jeśli dostajesz powiadomienia przy restarcie routera to znaczy, że musisz zaktualizować FW na taki, który wysyła właściwy stan przy rejestracji.Mike wrote: Wed Aug 30, 2023 9:51 pm Po wyłączeniu i włączeniu routera dostaje odrazu kilka powiadomień o drzwiach - zamknięte/otwarte.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
-
assquad
Mam podobny problem, który pojawił się wczoraj po Warszawskich ulewach, urządzenia pod UPS więc ich nic nie ruszyło natomiast żadne z 3 posiadanych urządzeń nie działa jak wcześniej. Albo wszystkie są rozłączone albo 1 z nich jest połączone ale to tylko na jakiś czas bo potem znika i często znowu są wszystkie 3 rozłączone albo zaczęły się na chwilę inne. Router też pod UPS, z resztą u mnie w domu nie było znaikow prądu tak więc nie wiem ocb skoro w domu internet działa na wszystkich urządzeniach poza tych z Supla...
-
assquad
W moim wypadku reset po stronie dostawcy oraz wyłączenie wszystkich urządzeń poza routerem i zresetowanie IP urządzeń dla DHCP poskutkowało
-
Mike
Dzięki za odpowiedź. Będę próbował zaktualizować router.
-
amandahewitt
Robię to samoassquad wrote: Thu Aug 31, 2023 3:06 pm W moim wypadku reset po stronie dostawcy oraz wyłączenie wszystkich urządzeń poza routerem i zresetowanie IP urządzeń dla DHCP poskutkowało pizza tower