Jaki sterownik wybrać? (Came ZN7, v6000 )

Gitman

zadziała bo ustawiasz scenę zamknij a nie otwórz/zamknij, jednak warunkiem jest minimum jeden czujnik na bramę tak jak koledzy wyżej pisali albo automat ma takie wyjście z którego korzystasz albo dokładasz kontaktron inaczej z samej funkcji zamknij nie będziesz mógł skorzystać.
Ciciu

Witam
Całe lato walczyłem z trawnikiem. W końcu dochodzę do momentu sterowania zarówno nawadnianiem jak i bramami.
Jeśli chodzi o nawadnianie to już odezwałem się do @lukfud

W końcu udało mi się sprawdzić napędy. Jeżeli chodzi o wjazdową to mam napęd CAME ZN7. W garażu mam CAME v6000.
Osoba montująca bramę i napęd odmówiła mi pomocy w zamontowaniu sterowania z pomocą Supli, tłumaczą się, że pracują z CAME i nie chcą dokładać niefabrycznych rzeczy i mogę to zrobić sam na własne ryzyko. Radził mi też aby dołożyć osobne zaislacze.
Gdzieś już widziałem, że był temat dotyczący napędy V6000, widziałem, że mogą wystąpić problemy z brakiem napięcia.
Czy w obecnej sytuacji mogę kupić sterowniki SBW-02? Coś jeszcze, czy najpierw powinienem zrobić jakieś testy?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Masz wolne przewody pomiędzy tymi bramami ?
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Ciciu

pzygmunt wrote: Thu Aug 31, 2023 10:44 am Masz wolne przewody pomiędzy tymi bramami ?
Nie mam wolnych przewodów pomiędzy bramami. Do obu napędów jest doprowadzone zasilanie z rozdzielnicy w garażu, do bramy wjazdowej zasilanie jest w arocie 50 gdzie wyloty są przy napędzie i pod rozdzielnicą.
pzygmunt

W takim razie zastosuj 2xSBW-02.

Came ZN7:
A1 - 10
A2 - 11
11 - 2
14 - 7
IN1/2 - 5

Jeśli nie zadziała czujnik otwarcia to IN1/2 i A1 pod kontaktron.

A1 - 10
A2 - 2
11 - 2
14 - 7

IN1/2 i A1 pod zewnętrzny kontaktron.
Ciciu

Witam
Majster od bramy radził mi aby w dołożyć dodatkowe zasilacze ponieważ przy obu bramach będą dodatkowo klawiatury numeryczne i przy w jazdowej jest też lampa.
Możecie poradzić jakie zasilacze i kontraktony dokupuc do tych sbw-02. Wystarczy jeden kontrakton na jedną bramę?
Poniżej zdjęcie z napędu bramy wjazdowej. Nigdy nie robiłem takich rzeczy, to jednak coś innego niż Podłączenie oświetlenia do row02. Czy ktoś może zaznaczyć w które miejsca mam wpiąć kable bo widzę np 2 oznaczenia "10" i mnie to dezorientuje.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

ZN7 ma na wyjściu zasilania akcesoriów 40W. Może warto policzyć bo może to wystarczy.
Pytanie gdzie będziesz miał podłączoną lampę i gdzie klawiatury numeryczne (które zaciski) ?
Podłączenie zewnętrznego zasilacza będzie skutkowało tym, że nie wykorzystasz bezpośrednio zacisku 5 w ZN7.
Będziesz musiał zastosować dodatkowy przekaźnik lub po prostu osobny kontaktron.
Ciciu

Zdjęcie jest z już podłączoną lampą, klawiaturą, fotokomórkami.
pzygmunt

Fajnie ale gdzie są podłączone ?

Return to “ZAMEL SBW-02”