Lomax1983 wrote: Thu Aug 31, 2023 5:18 amNie musisz korzystać ze scen. Możesz wybrać zakładkę "wyzwalacze akcji". Tam wybierasz "przełączenie 1x" i ustawiasz kanał którym chcesz sterować i poniżej zaznaczasz "przełącz". Dodatkowo tam możesz ustawić sobie dwu- , trzyklik, ("przełączenie 2x", "przełączenie 3x" itd)czyli kilku krotne kliknięcie w włącznik (x2, x3 itd) spowoduje uruchomienie jeszcze czegoś innego.
Ok, ale w moim przypadku sceny są wygodniejsze ponieważ przypisze je do kliku przycisków w różnych miejscach. Mam tylko kolejne pytania:
- no bo przyciskiem włączam światło w innym budynku. Jeżeli przypiszę przyciskowi funkcję przełącz, to ktoś inny nie będzie wiedział czy światło jest włączone, więc najlepiej zrobić albo dwa przyciski jeden włącz, drugi wyłącz, albo jak pisałeś np.: 1x włącz a np.: 2x wyłącz?
- i jeszcze jeżeli będę chciał udostępnić innej osobie na jej telefonie obsługę jakiejś lokalizacji z " mojej Supli", to czy ta osoba ma mieć na telefonie Suplę i zalogować się moim loginem i hasłem?