Roleta zewnetrzna

Daimon

Proszę o pomoc w podłączeniu i doborze włączników dla dwóch rolet (okno+drzwi balkonowe)
Chcialbym zakupić włącznik do jednej puszki dla dwóch rolet i w ramce poczwórnej. W puszcze będą dwa sterowniki supla.
Czy jest możliwe takie rozwiązanie i jaki włącznik dopasować?
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Kupujesz łączniki żaluzjowe z serii osprzętu który już masz w pomieszczeniu/w domu i po sprawie.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Daimon wrote: Tue Sep 05, 2023 4:56 pm Proszę o pomoc w podłączeniu i doborze włączników dla dwóch rolet (okno+drzwi balkonowe)
Chcialbym zakupić włącznik do jednej puszki dla dwóch rolet i w ramce poczwórnej. W puszcze będą dwa sterowniki supla.
Doprecyzuj, masz zainstalowane 4 puszki z rozstawem dla poczwórnej ramki i chcesz mieć tam sterowanie dwiema roletami?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Nene44

Panowie jestem przy wyborze napędów do rolet sprzedawca poleca mi Yooda Evy z detekcją przeszkód i on jest radiowy, lecz chcę wstawić w puszkę SRW-01 czy będzie wszystko śmigać ? Czy polecacie inny napęd?
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Nene44 wrote: Tue Sep 05, 2023 7:29 pm Panowie jestem przy wyborze napędów do rolet sprzedawca poleca mi Yooda Evy z detekcją przeszkód i on jest radiowy, lecz chcę wstawić w puszkę SRW-01 czy będzie wszystko śmigać ? Czy polecacie inny napęd?
Nie będzie. Kup najzwyklejsze napędy 230V z mechanicznymi wyłącznikami krańcowymi.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Daimon

Robert Błaszczak wrote: Tue Sep 05, 2023 7:12 pm
Daimon wrote: Tue Sep 05, 2023 4:56 pm Proszę o pomoc w podłączeniu i doborze włączników dla dwóch rolet (okno+drzwi balkonowe)
Doprecyzuj, masz zainstalowane 4 puszki z rozstawem dla poczwórnej ramki i chcesz mieć tam sterowanie dwiema roletami?
Tak dokładnie 4 puszki a w jednej sterowanie do dwóch rolet.
Daimon

djalex wrote: Tue Sep 05, 2023 7:04 pm Kupujesz łączniki żaluzjowe z serii osprzętu który już masz w pomieszczeniu/w domu i po sprawie.
Nie do końca nie ma już takiej serii. Kupowane 9 lat temu.
Tylko Ty nie o to chodzi o sam dobór aby wszystko działało.
Pietras81
Been thanked: 1 time

Wszystko zależy jakie masz silniki w tych roletach. Jeśli są to silniki na 230v z czujnikami krancowymi i 4 przewodami to wystarczy kupić np. SRW-01 od zamela po jednym na roletę. Do tego podwójne przyciski roletowe i będzie smigac. Można też dać coś od sonofa lub loratap od Chińskich przyjaciół. Wszystko zależy ile chcesz wydać.
https://pietras-81.aqi.eco/

Return to “Ogólna dyskusja”