ln432 +supla sbw-02

malkobartosz

Witam,
Potrzebuję pomocy w podłączeniu supla sbw-02 do ln432. Wynająłem "fachowca", który miał mi to podłączyć ale nie dał rady. Został mi po nim sbw-02, pilot proximy dedykowany do moovo oraz zasilacz dopuszkowy. Nie wiem czy to wgl ma prawo działać, jeżeli tak to prosiłbym o pomoc w ogarnięciu tego.
Z góry dziękuję.
Robert Błaszczak
Has thanked: 37 times
Been thanked: 27 times

Obawiam się, że nie podłączysz do tego napędu zewnętrznego sterownika. Nie wiem, czy jest do tych napędów jakieś dodatkowe akcesorium, które należałoby wpiąć do magistrali BUS w napędzie, a samo miałoby tradycyjne wejścia na sterowanie. Strona www.moovo.com nie działa.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
pzygmunt
Been thanked: 59 times

viewtopic.php?p=97024#p97024

W przypadku SBW-02 plus jest na A1, a minus na A2.
Musisz się tylko upewnić, że MTI4 zadziała z ln432 (Moovo to teraz Nice)
SUPLA.... Nareszcie w domu.
Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Moovo nie ma opcji podłączenia/sterowania zwiernego (znam bardzo dobrze produkt - pracuje w Castorama).
Aby sterować tą serią napędów potrzebny Ci będzie Pilot Moovo MTI4.
4-kanalowy-pilot-Moovo-MTI4-do-zabudowy.jpg
Jest pilot bateryjny pod który podpinasz przyciski zwierne.

Możesz pod to podłączyć SBW-02 i sterować 2 kanałami z 4.
Wszystko możesz ukryć w obudowie napędu - jak wejdzie. Napęd chyba nie ma wyjścia niskiego napięcia (chyba ze jest na MBUS - wspólna linia do fotokomórek i lampy 12V).

Lub zamontować gdzieś w domu sterować przyciskiem dzwonkowym podłączony pod jakiś inny moduł na 230V z możliwością ustawiania otwierania bramy/furtki (nie wiem czy ROW-01 posiada taką opcje).

Druga opcja bardziej do mnie przemawia gdyż bateria na dworze pewnie wytrzyma mniej jak rok lub dodatkowe zasilanie do SBW w domu.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/

Return to “ZAMEL SBW-02”