Brak własnych ikon w aplikacji 23.08

bob_

Cześć,
czy ktoś ma podobnie? Właśnie zaktualizowałem aplikację na androida do najnowszej wersji ze sklepu i mimo, ze w cloudzie mam wszytskie ikony jak poprzednio (większość wlasnych) to aplikacja wyświetla tylko domyślne. Zmiana w cloudzie na cokolwiek innego nie daje rezultatu.
Serwer wlasny, docker pi.

Trzeba zmienić format ikon czy coś w tym rodzaju?
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Sprawdź certyfikaty.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
bob_

Nie używałem do tej pory :-(
pzygmunt

Musiałeś używać
Patryk

W ramach testu spróbuj wersji beta:
viewtopic.php?p=160405#p160405
bob_

pzygmunt wrote: Thu Sep 07, 2023 9:11 am Musiałeś używać
Z tak zdecydowanym stwierdzeniem aż zaczynam wątpić we własne przekonanie, że nie :-)
Ale powiem Ci tak - nic nigdy nie robiłem w tym kierunku, a do clouda loguję się z "ostrzeżeniem"...

Gdzieś tu kiedys na forum była chyba instrukcja jak wygenerować wlasne certyfikaty. Mam do tego wrócić?
pzygmunt

To może inaczej. Sprawdź czy url w env jest prawidłowy. Rzeczywiście aplikacja powinna dla prywatnych instancji ignorować certyfikat.
bob_

W .env mam wpisany wprost IP serwera. Cały czas działało (z resztą teraz też łączy się bez problemu i uruchamia urzadzenia, jedyny problem polega na nie wczytywaniu ikon), dlatego nie bardzo rozumiem czego w tym miejscu szukać.
pzygmunt

Aplikacja komunikuje sie z serwerem na porcie 2016 ale pobiera ikony po https-ie (443). Jak wpiszesz https://IP w przeglądarce to otwiera Ci stronę ?
bob_

Otwiera

Edyta: Ok, dzięki za wskazanie env. Zajrzałem i faktycznie mam namieszane. Mam 2 serwery, jeden właściwy i drugi backup z ip o 1 wyżej. Okazało się że na obecnie aktywnym w env mam podany ip backupu...masakra :lol:
Ale muszę większy porządek w tej instalacji zrobić bo po zmianie ip i restarcie docker wyrzuca jakieś błędy dot. tego adresu. Najśmieszniejsze jednak to, ze supla normalnie dziala nawet po tym restarcie ;-)

Edit2:
No i niestety, poprawienie adresu nic nie dało, nadal nie wczytuje ikon. Problem zatem nierozwiązany.
Próśba do kolegów z wlasnym serwerem - dajcie znać jak jest u Was po aktualizacji aplikacji.
Tymczasem ja spróbuję chyba tej bety...

Edit3:
No i po zainstalowaniu bety 23.09 ikony wczytują się normalnie.

Return to “Pomoc”