Jedna scena która włączy i wyłączy harmonogram.
-
mdi87
Czy możliwa jest taka scena jak z tytułu, w tej chwili włączenie lub wyłączenie harmonogramu wiąże się z wejsciem na cloud. Jako że od czasu do czasu wyjeżdżam wyłączam nie które harmonogramy a inne włączam. Można to utworzyć dla jednego harmonogramu w dwóch scenach ale czy w jednej ? W tej chwili dla 5 harmonogramów trzeba utworzyć 10 scen żeby mieć możliwość włączania i wyłączania z aplikacji bez wchodzenia w cloud. W zasadzie to czemu harmonogramów nie można "pokaż w urządzeniach klienckich" ?
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
Harmonogramy będą kiedyś dodane i będą widoczne w apkach. Przynajmniej są takie plany.
Ale nie będziemy tego teraz dodawać, bo są pilniejsze tematy i wiele innych rzeczy było już obiecanych
Ale nie będziemy tego teraz dodawać, bo są pilniejsze tematy i wiele innych rzeczy było już obiecanych
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
mdi87
Rozwin temat bo zupełnie nie wiem o co chodziJuszczaczek1 wrote: Fri Sep 08, 2023 8:45 am Ja włączanie i wyłączanie harmonogramu ustawiłem na wirtualnym przekaźniku ,który jest widoczny w aplikacji
Edit.
Jeszcze taka sprawa ze nawet przy utworzonej scenie która włączy lub wyłączy harmonogram tak naprawdę nie wiadomo czy jest on aktywny czy nie to jest też spory minus.klew wrote: Fri Sep 08, 2023 8:48 am Harmonogramy będą kiedyś dodane i będą widoczne w apkach. Przynajmniej są takie plany.
Ale nie będziemy tego teraz dodawać, bo są pilniejsze tematy i wiele innych rzeczy było już obiecanych![]()
Dlatego np nawet to rozwiązanie z linka poniżej w którym mi pomogłeś nie bardzo miało sens bo nie widać czy harmonogram jest aktywny czy nie. Moim zdaniem to spory minus. Ogólnie tak tylko nadmieniam
viewtopic.php?t=13478
-
Juszczaczek1
- Been thanked: 2 times
Ja mam to zrobione tak:
W urządzeniu z wgranym GUI generic tworzę wirtualny przekaźnik
Następnie w cloud pod ten przekaźnik ustawiam reakcje gdy urządzenie włączone wybieram włącz harmonogram i tak samo przy wyłączonym - wyłącz harmonogram
Do tego ustawiłem powiadomienie i w chwili gdy załączam dostaje powiadomienie że harmonogram włączony
W urządzeniu z wgranym GUI generic tworzę wirtualny przekaźnik
Następnie w cloud pod ten przekaźnik ustawiam reakcje gdy urządzenie włączone wybieram włącz harmonogram i tak samo przy wyłączonym - wyłącz harmonogram
Do tego ustawiłem powiadomienie i w chwili gdy załączam dostaje powiadomienie że harmonogram włączony
-
klew
Tak, mamy dużo sporych minusów, ale kolejka rzeczy do zrobienia jest dłuższa niż doba ma godzinmdi87 wrote: Fri Sep 08, 2023 9:03 amRozwin temat bo zupełnie nie wiem o co chodziJuszczaczek1 wrote: Fri Sep 08, 2023 8:45 am Ja włączanie i wyłączanie harmonogramu ustawiłem na wirtualnym przekaźniku ,który jest widoczny w aplikacji
Edit.
Jeszcze taka sprawa ze nawet przy utworzonej scenie która włączy lub wyłączy harmonogram tak naprawdę nie wiadomo czy jest on aktywny czy nie to jest też spory minus.klew wrote: Fri Sep 08, 2023 8:48 am Harmonogramy będą kiedyś dodane i będą widoczne w apkach. Przynajmniej są takie plany.
Ale nie będziemy tego teraz dodawać, bo są pilniejsze tematy i wiele innych rzeczy było już obiecanych![]()
Dlatego np nawet to rozwiązanie z linka poniżej w którym mi pomogłeś nie bardzo miało sens bo nie widać czy harmonogram jest aktywny czy nie. Moim zdaniem to spory minus. Ogólnie tak tylko nadmieniam
viewtopic.php?t=13478
Jest to temat z naszej zeszłorocznej ankiety.
Były tam dwie kategorie: Cloud i apki.
Z Clouda udało się już zrealizować zadania z miejsc: 1, 2, i nawet 9 gdzieś przy okazji wpadło.
Z Apkami idzie wolniej i dopiero udało się wydać zadanie z miejsca: 4 (countdown timer). Pierwszy jest kanał ogólny pomiarowy, a drugie miejsce mają harmonogramy w apce (czyli to o co pytasz).
Natomiast poza ankietą były i są robione też termostaty, które obecnie mają najwyższy priorytet i muszą być ukończone na Android i iOS, zanim znajdzie się czas na zadania z ankiety. Countdown timer wszedł trochę przy okazji zmian, które potrzebowaliśmy zrobić w apce, aby wprowadzić termostaty (wiem, że na oko nie widać, aby te tematy były jakoś powiązane ze sobą, ale tak jest).
-
mdi87
@klew
Dzieki za obszerne wyjaśnienie, oczywiście nie mam pretensji. W ankiecie sam brałem udział ale oczywiście już nic z tego nie pamiętam...
Dzieki za obszerne wyjaśnienie, oczywiście nie mam pretensji. W ankiecie sam brałem udział ale oczywiście już nic z tego nie pamiętam...
-
klew
Ja o niej pamiętam co trzeci dzień, a raz na miesiąc przeglądam rezultaty ;]mdi87 wrote: Fri Sep 08, 2023 11:17 am @klew
Dzieki za obszerne wyjaśnienie, oczywiście nie mam pretensji. W ankiecie sam brałem udział ale oczywiście już nic z tego nie pamiętam...![]()
Trochę szkoda, że przynajmniej pozycji 1 z apek jeszcze nie udało się zrealizować.
-
klew