serwerów jest ok 100, a może już ponad , nie martw się nie ominie ciebie, cierpliwości
v23.09
-
LukaszH
Tego mi brakowało w reakcjach
super sprawa, już nie uruchamiam światła w dzień przy otwarciu bramy
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Podpowiedzi wyskakujące po wpisaniu "{" są obcinane, bo bywa, że jest tam za dużo rzeczy. Ale jak zacznie się pisać: "{d" to już widać date_time.Robert Błaszczak wrote: Mon Sep 11, 2023 7:26 pm Nie podpowiada. Nie sprawdzałem czy działa jak wpiszę z ręki.
Podobnie można kliknąć na mały znak zapytania i wtedy wyświetla się pełna lista.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
fracz
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 6 times
Nie widzę powodu, dla którego akurat w MEW-01 miałoby nie podpowiadać zmiennej z datą. Możliwe, że myli Was to, że na "wejście" podpowiada tylko max 7 zmiennych i data się po prostu nie mieści. Jeśli zaczniecie pisać, to powinno podpowiedzieć już po jednej literce.Robert Błaszczak wrote: Mon Sep 11, 2023 7:26 pm Nie podpowiada. Nie sprawdzałem czy działa jak wpiszę z ręki.
Wszystkie zmienne zawsze można podglądnąć klikając pytajnik obok pola ze zmiennymi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
michael
Brakuje mi jeszcze (w sumie od samego początku) listy reakcji, takiej jak harmonogramy czy grupy.
Liczyłem, że może jest taka ukryta strona https://cloud.supla.org/reactions
ale niestety 404
Liczyłem, że może jest taka ukryta strona https://cloud.supla.org/reactions
ale niestety 404
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Jest wszystko ok. W Edge podpowiada po dwóch literkach, a pod znakiem zapytania są wylistowane wszystkie zmienne.fracz wrote: Tue Sep 12, 2023 7:03 amNie widzę powodu, dla którego akurat w MEW-01 miałoby nie podpowiadać zmiennej z datą. Możliwe, że myli Was to, że na "wejście" podpowiada tylko max 7 zmiennych i data się po prostu nie mieści. Jeśli zaczniecie pisać, to powinno podpowiedzieć już po jednej literce.Robert Błaszczak wrote: Mon Sep 11, 2023 7:26 pm Nie podpowiada. Nie sprawdzałem czy działa jak wpiszę z ręki.
Wszystkie zmienne zawsze można podglądnąć klikając pytajnik obok pola ze zmiennymi.
2023-09-12_09-02.png
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
Kormoran
Super, że wpadł wschód zachód.
Czy ktoś mi podpowie jak zrobić aby po zachodzie słońca co pół godziny przychodziło powiadomienie, że garaż dalej otwarty aż do jego zamknięcia? Z tym, że nie ważne czy był otwarty przed zachodem czy po zachodzie. Czy narazie dalej pozostaje w tym przypadku supla scripts?
Czy ktoś mi podpowie jak zrobić aby po zachodzie słońca co pół godziny przychodziło powiadomienie, że garaż dalej otwarty aż do jego zamknięcia? Z tym, że nie ważne czy był otwarty przed zachodem czy po zachodzie. Czy narazie dalej pozostaje w tym przypadku supla scripts?
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Propozycja do następnego wydania Cloud.
Pewnie coraz więcej osób będzie chciało ustawiać reakcje na podstawie stanu jakiegoś czujnika (np. uzbrojenie systemu alarmowego). Praktycznie każda centrala alarmowa Satel ma możliwość wystawienia na wyjściu typu OC swojego stanu. Przydałby się zatem czujnik uniwersalny w wyborze funkcji czujnika. Pozwoliłoby to lepiej dopasować opis przy konfiguracji reakcji. W tej chwili te opisy są dynamiczne na podstawie wybranej funkcji czujnika (poczty, bramy, drzwi, okna, itp.). Dla wyświetlenia stanu systemu alarmowego (uzbrojony/rozbrojony) trzeba korzystać z którejś z istniejących funkcji czujnika, a to trochę nie ciekawie wygląda w takim przypadku. Poniższe zrzuty ekranu pokazują problem. Dla kanału uniwersalnego można by zastosować np. takie opisy reakcji:
- Kiedy kanał uniwersalny ma stan wysoki (HI)
- Kiedy kanał uniwersalny ma stan niski (LO)
- Kiedy kanał uniwersalny ma stan wysoki (HI) lub niski (LO)
Pewnie coraz więcej osób będzie chciało ustawiać reakcje na podstawie stanu jakiegoś czujnika (np. uzbrojenie systemu alarmowego). Praktycznie każda centrala alarmowa Satel ma możliwość wystawienia na wyjściu typu OC swojego stanu. Przydałby się zatem czujnik uniwersalny w wyborze funkcji czujnika. Pozwoliłoby to lepiej dopasować opis przy konfiguracji reakcji. W tej chwili te opisy są dynamiczne na podstawie wybranej funkcji czujnika (poczty, bramy, drzwi, okna, itp.). Dla wyświetlenia stanu systemu alarmowego (uzbrojony/rozbrojony) trzeba korzystać z którejś z istniejących funkcji czujnika, a to trochę nie ciekawie wygląda w takim przypadku. Poniższe zrzuty ekranu pokazują problem. Dla kanału uniwersalnego można by zastosować np. takie opisy reakcji:
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
-
petione
I dodałbym że brakuje przede wszystkim warunków sprawdzających stan większej ilości np. czujników. Czyli przykładowo wyślij powiadomienie gdy czujnik A aktywny i aktywny czujnik B.Robert Błaszczak wrote: Wed Sep 13, 2023 8:54 pm Propozycja do następnego wydania Cloud.
Pewnie coraz więcej osób będzie chciało ustawiać reakcje na podstawie stanu jakiegoś czujnika (np. uzbrojenie systemu alarmowego). Praktycznie każda centrala alarmowa Satel ma możliwość wystawienia na wyjściu typu OC swojego stanu. Przydałby się zatem czujnik uniwersalny w wyborze funkcji czujnika. Pozwoliłoby to lepiej dopasować opis przy konfiguracji reakcji. W tej chwili te opisy są dynamiczne na podstawie wybranej funkcji czujnika (poczty, bramy, drzwi, okna, itp.). Dla wyświetlenia stanu systemu alarmowego (uzbrojony/rozbrojony) trzeba korzystać z którejś z istniejących funkcji czujnika, a to trochę nie ciekawie wygląda w takim przypadku. Poniższe zrzuty ekranu pokazują problem.
funkcja-kanalu-czujnika-propozycja.jpg
funkcja-kanalu-czujnika-reakcje.jpg
Dla kanału uniwersalnego można by zastosować np. takie opisy reakcji:
-
rav.b
Mogę prosić o dodanie opcji w powiadomieniach (na przykładzie licznika wody):
"Kiedy wartość licznika wody się zmieni o wartość na okres" - umożliwi to informowanie czy w danym miesiącu przekroczone zostało zakładane zużycie.
Podopcję wysyłania powiadomienia z wartością licznika na dany dzień, umożliwi to przypomnienie oraz podawanie w określony dzień miesiąca wartość licznika dla rozliczeń z dostawcą mediów: wody, gazu
"Kiedy wartość licznika wody się zmieni o wartość na okres" - umożliwi to informowanie czy w danym miesiącu przekroczone zostało zakładane zużycie.
Podopcję wysyłania powiadomienia z wartością licznika na dany dzień, umożliwi to przypomnienie oraz podawanie w określony dzień miesiąca wartość licznika dla rozliczeń z dostawcą mediów: wody, gazu
Last edited by rav.b on Fri Sep 15, 2023 5:23 am, edited 1 time in total.
5x ROW-02, 4x SRW-02, 2x LIW-01, 2x DIW-01, 2x THW-01, 2x SLW-01, 1x mSRW-01, 1x mROW-02, 1x ROW-02m, 1x ROW-01/16A, 1x ROW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01, 1x OSW-01, 1x RNW-01, 1x INW-01, 3x Heatpol Home+, 1x Sonoff mini