Czy mogę otrzymać powiadomienie o tym, że brama jest już otwarta od 15 minut ?

aone

Ok, jest tam rzeczywiście. A dlaczego ja jedyne co mogę zrobić to ustawić powiadomienia, a nie mogę ustawić "przerywanie sceny", tak jak jest to w poście wyżej?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

aone wrote: Tue Sep 12, 2023 4:32 pm Ok, jest tam rzeczywiście. A dlaczego ja jedyne co mogę zrobić to ustawić powiadomienia, a nie mogę ustawić "przerywanie sceny", tak jak jest to w poście wyżej?
Tam była wybrana "scena" a Ty u siebie nasz wysyłanie powiadomienia. Kliknij na tą zieloną belkę "wyślij powiadomienie", aby wrócić do listy, gdzie są do wyboru sceny
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
black

Witam, czy aby otrzymywać powiadomienia (SBW 02) trzeba mieć ustawione sceny, czy wystarczy mieć ustawione reakcje i powiadomienia o nich ( u mnie nie chce to działać)? Kiedy zacząłem ustawiać scenę to jakimś cudem przyszło do mnie powiadomienie ale tylko po włączeniu otwarcia bramy z Cloud supła, po usunięciu sceny brak powiadomień mimo włączonych reakcji.
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Wystarczą tylko reakcje jeśli chcesz po prostu otrzymywać powiadomienia o otwarciu i zamknięciu bez dodatkowych warunków.
SUPLA.... Nareszcie w domu.
black

czy gdy mam reakcję ustawioną jak poniżej to powinno już działać czy trzeba jeszcze wprowadzić jakieś ustawienia bu u mnie nie przychodzą powiadomienia o otwarciu bramy?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew

black wrote: Fri Sep 29, 2023 9:11 am czy gdy mam reakcję ustawioną jak poniżej to powinno już działać czy trzeba jeszcze wprowadzić jakieś ustawienia bu u mnie nie przychodzą powiadomienia o otwarciu bramy?
To powinno wystarczyć. Sprawdź jeszcze czy aplikacja Supli ma uprawnienia do powiadomień.
Druga sprawa, czy czujnik otwarcia bramy jest podłączony i działa prawidłowo? Tzn. widzisz w apce jak zmienia się ikona otwartej bramy zależnie od faktycznego stanu bramy?
black

Nie widzę jak zmienia się ikona otwartej bramy. Aby przychodziły powiadomienia to musi być podłączony jakiś czujnik (np. kontrakton) czy wystarczy sam moduł SBW 02, pytam bo nie mam żadnego dodatkowego czujnika podłączonego (napęd Tousek). Ustawiałem jakieś sceny i nacisnąłem przycisk wykonaj i wtedy przyszło mi powiadomienie.
klew

black wrote: Fri Sep 29, 2023 10:01 am Nie widzę jak zmienia się ikona otwartej bramy. Aby przychodziły powiadomienia to musi być podłączony jakiś czujnik (np. kontrakton) czy wystarczy sam moduł SBW 02, pytam bo nie mam żadnego dodatkowego czujnika podłączonego (napęd Tousek). Ustawiałem jakieś sceny i nacisnąłem przycisk wykonaj i wtedy przyszło mi powiadomienie.
Powiadomienia o otwartej bramie ustawia się do czujnika otwarcia bramy. Sam sterownik SBW nie wie jaki jest stan i czujnik to jedyna opcja, aby się tego dowiedział.
Niektóre napędy mają wyjścia informujące o stanie bramy, a w pozostałych przypadkach trzeba podłączyć np. jakiś kontaktron, który będzie taką informację przekazywał.
black

Bardzo dziękuję za wyjaśnienie.
bigthomas

A w jaki sposób mogę zrealizować powiadomienie o zakończeniu pracy urządzenia biorąc pod uwagę jego moc (W)?
Wykres poboru mocy prezentuje się następująco:
urządzenie.png
Chciałbym dostawać powiadomienie jeśli urządzenie zacznie cykl swojej pracy który zaczyna się ok godziny 9:40. Może być z opóźnieniem 10 minutowym.

Return to “FAQ / Jak to zrobić”