Duch__ wrote: Mon Sep 18, 2023 4:21 pm
YoMan wrote: Mon Sep 18, 2023 2:26 pm
Duch__ wrote: Mon Sep 18, 2023 8:30 am
Jak odpalasz dloadX i zaciągasz dane to tam masz wersję centrali podaną.
Mam informacje: Moduł: ETHM-1 V2.09
Połączono z centralą: INTEGRA 128
System alarmowy: "xxxxx"
Wersja centrali: 1.21 PL
Nigdzie nie widzę czegokolwiek przypominającego SIM300 lub LEON ... może to jakiś moduł, którego nie mam ?
Sim300 i leon jest dla central z wbudowanym gsm na płycie głównej. Jak odczytało Integra 128 to znaczy że masz wersję bez plus i wybierasz Integra128.
W zasadzie w tym wypadku w jakim wykorzystujemy odpytywanie centrali nie ma znaczenia którą 128 wybierzesz. Przy bardziej specyficznych komendach ma to już znaczenie. Jeśli będę miał czas to mogę ogarnąć integrację z poziomu klawiatury bez udziału ETHM.
Czy w wersji 2.1.1 jest coś co chcielibyście dodać / zmienić?
OK. U mnie na razie więcej potrzeb nie ma

Muszę wybadać czy czasami mój router nie skończył się i tak zamula ... bo jakieś dziwne problemy z siecią się dzieją od pewnego czasu .. może to jest problem z tym lagiem.
Jeżeli chodzi o jakieś extrasy .... wiem, że pomysł był inny i z czasem naprawdę zyskuje w moich oczach .... ale (

) myślę, że opcja z prostym przekazaniem sygnału z integry do supli jako motion sensor lub krańcówka byłaby przydatna. Po pierwsze nieco łatwiej ogarnąć dla mniej wtajemniczonych jak ustawić reakcje, warunki w skryptach, etc. Dla mnie też byłoby przydatne - co prawda muszę zdecydować czy pozostaję z integracją integry w HA czy przechodzę na SUPLĘ i intagtruje HA po MQTT (oba rozwiązania mają wady i zalety) ale gdybym przechodził na integrację via SUPLA będę musiał wszystkie "termometry" przetemplatować na czujniki binarne ... lub pozmieniać automaty z binarnych+czas na warunki temperaturowe

myślę że do ogarnięcia
Tak więc nie jest to jakiś mój silny postulat, bo faktycznie termometry mają całkiem niezłą informację ale jeżeli ktoś nie potrzebuje historii to kombinowanie z wilgotnością moim zdaniem nie ma sensu -> lepiej już proste on/off zostawić (tylko z tego co widziałem i zrozumiałem to chyba sporo kodu jest do wycięcia i zmiany tego od naliczania i zmiany czasu na temp.)