Cześć,
Mam pytanie, czy jest jakiś problem z funkcjonowaniem serwera SVR 39 ? Chciałem ustawić harmonogram włączania i wyłączania zasilania w oparciu o wschód i zachód słońca lecz mam następujący problem; jak ustawiam włączenie zasilania 30 minut po zachodzie słońca i wyłączenie 30 minut po wschodzie słońca, to po kliknięciu zapisz, ustawienia zapisują się dokładnie odwrotnie. tzn, załącz 30 minut przez zachodem i wyłącz 30 min po wschodzie. W innych harmonogramach nie miałem takiego problemu ? Czy ktoś wie czym to jest spowodowane ?
Harmomogramy - Cloud
-
Nie znam problemu ale cos nie gra w tym opisie? Zmienia się tylko 30 min PO zachodzie na 30 min PRZED zachodem. Wschód jest OK 30 min PO wschodzie ?rdfilozof wrote: ↑Fri Sep 15, 2023 11:51 pm Cześć,
Mam pytanie, czy jest jakiś problem z funkcjonowaniem serwera SVR 39 ? Chciałem ustawić harmonogram włączania i wyłączania zasilania w oparciu o wschód i zachód słońca lecz mam następujący problem; jak ustawiam włączenie zasilania 30 minut po zachodzie słońca i wyłączenie 30 minut po wschodzie słońca, to po kliknięciu zapisz, ustawienia zapisują się dokładnie odwrotnie. tzn, załącz 30 minut przez zachodem i wyłącz 30 min po wschodzie. W innych harmonogramach nie miałem takiego problemu ? Czy ktoś wie czym to jest spowodowane ?
YoMan
-
Przepraszam zakradł się faktycznie błąd myślowy, ustawiam harmonogram np. na załączenie 30 min. PO ZACHODZIE słońca i wyłączenie 30 min. PRZED WSCHODEM slońca, a po kliknięciu zapisz, serwer ustawia momenty załączenia na odwrót na 30 min. PRZED ZACHODEM i 30 min. PO WSCHODZIE.
-
jest cos nie tak .
Ja mam harmonogram 20 min po zachodzie słońca . Jak wejde w jego edycje to pokazuje mi sie 20 min PRZED, chociaż NAJBLIZSZE WYKONANIA pokazują na dziś czas PO zachodzie (czyli ok) a nie PRZED
..
Ja mam harmonogram 20 min po zachodzie słońca . Jak wejde w jego edycje to pokazuje mi sie 20 min PRZED, chociaż NAJBLIZSZE WYKONANIA pokazują na dziś czas PO zachodzie (czyli ok) a nie PRZED
..
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by wsosniak on Sat Sep 16, 2023 6:23 am, edited 1 time in total.
-
Sprawdziłem u siebie harmonogram na instancji prywatnej gdzie mam jeszcze starsza wersje i jest prawidłowo.
Problem jest widoczny na najnowszej wersji.
Na koncie do którego mam dostęp, na serwerze oficjalnym na którym jest już wersja 23.09.01, ustawiałem takie harmonogramy. Uruchomienia mam wygenerowane prawidłowo, bo jak go tworzyłem to była tam wersja 23.07.02.
Jak teraz wchodzę w edycję tego harmonogramu, to jest tak jak piszesz, tak jakby 'przed' i 'po' zamienione zostały miejscami
Problem jest widoczny na najnowszej wersji.
Na koncie do którego mam dostęp, na serwerze oficjalnym na którym jest już wersja 23.09.01, ustawiałem takie harmonogramy. Uruchomienia mam wygenerowane prawidłowo, bo jak go tworzyłem to była tam wersja 23.07.02.
Jak teraz wchodzę w edycję tego harmonogramu, to jest tak jak piszesz, tak jakby 'przed' i 'po' zamienione zostały miejscami
Czekam na kolejne Supla Offline Party
-
No dokładnie i pomimo prawidłowego ustawienia po zapisaniu i ponownym wejściu w edycję, ustawienia zostają zmienione w opcji odwrotnej w stosunku do wersji pierwotnej.
-
Pomyliłem "mniejsze" z "większym" Bardzo przepraszam - w najbliższym wydaniu będzie poprawka.
-
@fracz planujecie możliwość wysłania powiadomień z poziomu harmonogramu ?
Wczoraj akurat robiłem harmonogram zamykania i otwierania rolet bo nikogo nie ma w domu i chciałbym uzyskać powiadomienie po wykonaniu harmonogramu, np. Wszystkie rolety otwarte na 70%.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
Mieliśmy o tym dyskusję i wyszło nam, że nie będzie to potrzebne, ale coraz więcej pomysłów na wykorzystanie proponujecie. Myślę, że wrócimy do tematu
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/746
Aktualnie możesz to zrobić reakcją na stan jednej z tych rolet.
https://github.com/SUPLA/supla-cloud/issues/746
Aktualnie możesz to zrobić reakcją na stan jednej z tych rolet.
-
Nie wiem czy w dobrym temacie, ale w reakcjach w MEW 01 nie mogę z telefonu z androidem 13 wpisać wartości ujemnych w mocy czynnej.
........._____.........______........______.........
supla: zamel x15, shelly x 16, wemos x4, sonoff
konkurencja: blebox, tuya, nuki
supla: zamel x15, shelly x 16, wemos x4, sonoff
konkurencja: blebox, tuya, nuki