NICE WINGO 2024 Centrala MC424L

pzygmunt

Odłącz wszystko od IN1, a następnie sprawdź czy po zwarciu IN1 do A1 zmienia się ikona w aplikacji. Jeśli się zmienia to upewnij się, że na wyjściu SCA masz ustawioną funkcję sygnalizacji otwartej bramy. Jeśli jest ustawiona i nie działa to pozostanie Ci kontaktron.
adamFox

pzygmunt wrote: Thu Apr 28, 2022 12:20 pm Odłącz wszystko od IN1, a następnie sprawdź czy po zwarciu IN1 do A1 zmienia się ikona w aplikacji. Jeśli się zmienia to upewnij się, że na wyjściu SCA masz ustawioną funkcję sygnalizacji otwartej bramy. Jeśli jest ustawiona i nie działa to pozostanie Ci kontaktron.
chyba zostaje kontaktron - dzięki za wszystko ale chyba mi już to wystarczy
adamFox

Witam ponownie, od paru dni mam problem z sbw-02 ... tak jak wcześniej za poradą Twoją @pzygmunt wszystko działało do tej pory i nagle "coś się stanęło" :o a mianowicie: brama sama się otwiera i zamyka czy to noc czy to dzień w różnych odstępach(chyba) czasu brama po prostu samoistnie się otwiera i po chwili zamyka ... na pewno jest to wina sbw-02 bo jak odłączyłem poprzez stronę zarządzania urządzeniem (aktualnie tryb rozłączony) to brama działa Normanie lecz tylko z pilota ... reset urządzenia nie pomógł - może coś podpowiecie?
pzygmunt

Masz jakieś automatyzacje ustawione ? Integracje ? Funkcję automatycznego zamykania ? Linki bezpośrednie ?
Może usuń SBW z cloud i włącz rejestracje niech się na nowo doda. Wtedy będziesz miał pewność, że nic tym nie steruje poza aplikacją.
SBW nawet uszkodzone nie powinno klikać samo przekaźnikiem.
Jeśli odłączyłeś IN1 to przy wykorzystaniu akcji Otwórz lub Zamknij SBW po chwili będzie ponawiać próby otwarcia/zamknięcia i tak kilka razy.
adamFox

pzygmunt wrote: Wed Sep 20, 2023 7:21 am Masz jakieś automatyzacje ustawione ? Integracje ? Funkcję automatycznego zamykania ? Linki bezpośrednie ?
Może usuń SBW z cloud i włącz rejestracje niech się na nowo doda. Wtedy będziesz miał pewność, że nic tym nie steruje poza aplikacją.
SBW nawet uszkodzone nie powinno klikać samo przekaźnikiem.
Jeśli odłączyłeś IN1 to przy wykorzystaniu akcji Otwórz lub Zamknij SBW po chwili będzie ponawiać próby otwarcia/zamknięcia i tak kilka razy.
aha, dodałem kiedyś linki bezpośrednie tak by na iPhone sterować za pomocą siri (zgodnie z tym viewtopic.php?t=9696) i po pewnym czasie tak się stało (samo otwieranie i zamykanie) ale już to wywaliłem z tel i z clouda
w menu mam tak jak na zdjęciach
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Włącz rejestrację urządzeń i usuń SBW. Wtedy wszystkie integracje powinny się odłączyć.
adamFox

pzygmunt wrote: Wed Sep 20, 2023 8:34 am Włącz rejestrację urządzeń i usuń SBW. Wtedy wszystkie integracje powinny się odłączyć.
a po mojemu czyli po chłopsku - bo nie wiem gdzie to jest o czym mówisz :?
pzygmunt

Kliknij "Moja Supla" i w prawym górnym roku znajdziesz przycisk do włączania rejestracji. Następnie usuń SBW z cloud-a i zaczekaj, aż się samo doda.
adamFox

pzygmunt wrote: Wed Sep 20, 2023 9:00 am Kliknij "Moja Supla" i w prawym górnym roku znajdziesz przycisk do włączania rejestracji. Następnie usuń SBW z cloud-a i zaczekaj, aż się samo doda.
na chwile obecną minęło kilkanaście godzin i zadziałało - nie zapeszając - dziękuję
wioloncz

A prosił bym o pomoc jak podłączyć furtkę pod tą suple?
IMG_20240519_165148.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “ZAMEL SBW-02”