lukasz06 wrote: Mon Sep 25, 2023 8:05 am
Mogę prosić o pomoc. Przykład wgrany z pierwszej strony,
Ale nie widzi mi temp. Mam 1 termometr. W apce czerwony trójkąt. Czy podczas kompilowania softu termometr musi być podłączony? Muszę jakieś adresy wstawiać, gdzie?
Co to znaczy zakomentowac, bo jak czytam posty to nie wiem o co chodzi
"zakomentować", to wstawić np. // na początku linijki. Wtedy kod staje się komentarzem i dla kompilatora to tak samo, jakbyś wyrzucił daną linijkę.
Termometry nie muszą być podłączone podczas kompilacji. Natomiast ten przykład jest z dwoma DS18B20 na jednym GPIO. Aby to działało, to trzeba przed kompilacją wstawić adresy DSów w kodzie. Jeśli DSy są poprawnie podłączone i działają, to w logach ze startu urządzenia będzie napisane pod jakimi adresami wykryło DSy. Można wtedy te adresy skopiować i wstawić do kodu, a potem jeszcze raz przekompilować i wgrać na urządzenie.
Czerwony trójkąt, to sygnalizacja błędu - "brak odczytu z termometru" - jak klikniesz na trójkąt albo wejdziesz w delate termostatu, to powinno tam to być napisane.
Natomiast obecne wydanie biblioteki 23.08.1 ma starszą wersję termostatów, która nie będzie poprawnie działała z serwerem ani z aplikacją. Natomiast jak weźmiesz kod z maina, to on też do końca poprawnie nie działa (patrz problem z postu wyżej).
Trzeba poczekać, aż wydam poprawioną wersję.