v23.07-beta - zapraszamy do testów

uchnast.michal
Has thanked: 7 times

djalex wrote: Fri Jul 21, 2023 6:43 pm Żaden problem, dołóż do obecnych sprężynki i już masz mono :)
Podzwoniłem i... tylko schneider oferuje taką modyfikację. W pozostałych modelach konieczna jest wymiana całego modułu:( Pisze na przykładzie serii Simon 54.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

uchnast.michal wrote: Wed Aug 09, 2023 7:21 am
djalex wrote: Fri Jul 21, 2023 6:43 pm Żaden problem, dołóż do obecnych sprężynki i już masz mono :)
Podzwoniłem i... tylko schneider oferuje taką modyfikację. W pozostałych modelach konieczna jest wymiana całego modułu:( Pisze na przykładzie serii Simon 54.
Ja mam w domu osprzęt Berker/Hager i sam dokładałem sprężynki (zamówione z allegro), bo nie takie włączniki niektóre kupiłem. Także nawet jeśli nie ma oficjalnie takiej modyfikacji, to u większości producentów, jedyna różnica między dzwonkową a standardową wersją, to właśnie sprężynka.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Bzdury Ci opowiedzieli, widocznie chcą zarobić na nowym osprzęcie. Jak ja dzwoniłem do producenta (KOS Electro System) to Pani wpierw oczywiście też przedstawiała że to się nie da, że trzeba na linii produkcyjnej itp itd ale jak ją utwierdziłem że nie jestem w ciemię bity i wiem co mówię poddała się i moją prośbę uwzględniła i sprężynki wysłali także tak to wygląda. @Klew ma 100% racji, to jest ten sam osprzęt tylko różnica między mono- a bi- to ta sprężynka choć celem uzupełnienia muszę dodać że "tak prosto" jest w przypadku łączników pojedyńczych, w przypadku podwójnego może być różnie (w moim przypadku nie pasowało bo akurat sam mechanizm się różni) ale akurat SImon znam i tam nie ma takiego problemu.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

Na pewno się da. Formy w wtryskarkach są takie same (bo są drogie) i tylko różnica sprężynki ale jeżeli oni ci nie wyślą to może być problem z dobraniem odpowiedniej (rozmiar, siła).
Ja przerabiałem SIMON'a żaluzjowego dwuklawiszowego-bistabilnego na -monostabilnego: kupiłem dwuprzyciskowy monostabilny sam mechanizm (żaluzjowy 16 zł) i przekładałem sprężynki. Tam już nie jest tak prosto bo są inne formy ale działa na 99% :)
Rozwiązanie z SIMONa bardzo ładne ale drogie (dlatego mam tylko 1szt): przycisk elektroniczny x4 :)
YoMan
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Czy jest opcja aby dla aktywnych harmonogramów pokazywać czas tak jak dla automatu schodowego. Czyli pokazywanie czasu do zmiany stanu przekaźnika.
Ewentualnie podanie zakresu, ale jak będzie duża ilość to będzie problem z prezentacją.

Mając kilka harmonogramów do różnych urządzeń trudno spamiętać czy dane urządzenie już powinno być wyłączone.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
lukfud
Has thanked: 13 times
Been thanked: 11 times

mipolansk wrote: Sun Aug 06, 2023 4:31 pm
lukfud wrote: Fri Aug 04, 2023 10:02 am tak nieśmiało zapytam, kiedy pojawi się historia powiadomień? ;)
Jest w planie :)
Nadal w planie, czy może już krok dalej ? ;)
https://www.facebook.com/groups/supladiy
https://www.facebook.com/groups/suplazamel
https://www.facebook.com/groups/suplaauraton
https://smartnerzeczy.pl
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Nadal
SUPLA.... Nareszcie w domu.
YoMan

Czy jest przewidywane rozwiązanie korzystania przez apkę Androidową z menadżerów haseł? Np. Samsung Pass? Za każdym razem jak dodajemy urządzenie lub zmieniamy nazwę kanału to pyta o hasło i wygodnie by było, gdyby można skorzystać z menadżera.
YoMan
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

YoMan wrote: Wed Oct 04, 2023 7:40 pm Czy jest przewidywane rozwiązanie korzystania przez apkę Androidową z menadżerów haseł? Np. Samsung Pass? Za każdym razem jak dodajemy urządzenie lub zmieniamy nazwę kanału to pyta o hasło i wygodnie by było, gdyby można skorzystać z menadżera.
U mnie działa manager haseł google'owy. Telefon realme.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
YoMan

klew wrote: Wed Oct 04, 2023 9:58 pm
YoMan wrote: Wed Oct 04, 2023 7:40 pm Czy jest przewidywane rozwiązanie korzystania przez apkę Androidową z menadżerów haseł? Np. Samsung Pass? Za każdym razem jak dodajemy urządzenie lub zmieniamy nazwę kanału to pyta o hasło i wygodnie by było, gdyby można skorzystać z menadżera.
U mnie działa manager haseł google'owy. Telefon realme.
to muszę pogrzebać. Może tylko Samsung Pass nie dodaje ich
YoMan

Return to “Android”