⚙🛠 GUI Generic Builder (aktualizacja)

krycha88
Been thanked: 5 times

Duch__ wrote: Mon Oct 02, 2023 6:13 pm Po automatycznej aktualizacji firmware ucegliłem sobie dwie żarówki L-WT9W1 smart dgm. Świecą, ale nie łączą się z WIFI, nie emitują też swojej sieci. Pewnie coś posypało się w pamięci EEPROM :? Pewnie teraz muszę je rozłożyć na czynniki pierwsze by się dobrać do procesora :evil:
Po ponownym podłączeniu po około 1min nic nie rozgłasza?
https://gui-generic-builder.supla.io/
Duch__
Been thanked: 6 times

Świeciły non stop przez 2h i zorientowałem się że jest coś nie tak (czerwone kropki), wiec bez gaszenia zerknąłem na mikrotika i sprawdziłem czy nie rozgłaszają swojej sieci. Program wykonuje się, bo lampy widać przy włączaniu że płynnie się rozjaśniają przez około 1 sekundę.
alanzola

Witam. Mam pytanie dotyczące tego jak działa w builderze opcja "płytka zdefiniowana przez GUID" ?

Wyobrażałem sobie to tak że jak mam na swoim koncie supla jakieś urządzenie o GUID "XYZ" i chcę sobie wygenerować firmware do kolejnego sterownika z takimi samymi ustawieniami na start (ustawienia fabryczne) to wybieram tę opcję, w pole poniżej wklejam GUID i klikam GENERUJ.

Skrypty pobierają ze wskazanego GUID'a konfigurację i ustawiają taką samą jako fabryczną w generowanym sofcie.

Skonfigurowałem sobie jeden sterownik. Dodałem do konta. Następnie dla drugiego wyklinałem w generatorze jak powyżej ale niestety to tak nie zadziałało. Czy ja coś źle zrozumiałem ?

Jeśli to opcja która jeszcze nie działa to proszę o info. ja otrzymuję informację ze nie ma takiego GUID a jest bo przed chwilą go dodałem.

Jeśli z tą opcją jest coś nie tak to może JSON. Czy jest jakaś instrukcja w sieci gdzie poczytam jak przygotować konfigurację JSON aby dodać ją do nowo generowanego firmware ? Względnie czy da się na podstawie pliku z konfiguracją wygenerować skrypt JSON ?

I jeszcze taki ficzer.
Fajnie by było gdyby można było zapisać plik z konfiguracją do pliku (tak jak to się daje teraz) a następnie podczas generowania nowej kompilacji gdyby dało się go wysłać jako załącznik, tak aby nowo wygenerowany plik miał od razu tę konfigurację wgraną, ustawioną jako fabryczną. Co o tym myślicie ? Wykonalne ?

Return to “GUI Generic”