Cześć. Dopiero zaczynam zabawę z Suplą. Nabyłem trzy sztuki SBW02, które są podpięte do trzech różnych urządzeń, dwie bramy garażowe i jedna wjazdowa. Około tydzień temu podłączyłem bramy zgodnie z instrukcjami w sieci i podpowiedziami dobrych kolegów z forum. Mam ogromny problem ze statusami bram garażowych. Każda z bram ma dwa niezależne kontaktrony, aby móc mieć podgląd statusu bramy: 100% otwarte, zamknięte, 50% otwarte. Niestety pomimo tego, że bramy była zamknięte, status był 50%. Próbowałem różnych rozwiązań ale do tej pory nie znalazłem skutecznego. Zgłosiłem na reklamację urządzenia, otrzymałem nowe, wczoraj wieczorem podłączyłem. Wieczorem i w nocy statusy były prawidłowe, dzisiaj rano już nie. Bardzo proszę o pomoc i ewentualne wskazówki co poprawić, zmienić. Dzięki, pozdrawiam.
ps. dzisiaj zauważyłem, że jeden sbw02 co jakiś czas po prostu się całkiem rozłącza - w cloud i w apce status rozłączony.
Duży problem z SBW-02
-
MadOnion78
Wykorzystaj zewnętrzny niezależny kontakton. Wrzuć schemat podłączenia i dane co to za automatyka.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 
-
przemekbial
- Been thanked: 1 time
Kontaktrony sprawdzałem miernikiem i wychodzi, że są dobre. Ale podmienię dla pewności. O jaki pomiar napięcia chodzi? Teraz z ciekawości wszedłem na apkę będąc poza domem i widzę, że sbw02 które było offline, jest online i statusy są ok...nie wiem o co chodzi...
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by przemekbial on Tue Oct 10, 2023 1:57 pm, edited 1 time in total.