Skrzynka poczty

Lomax1983
Has thanked: 1 time

Czy można w guigeneric wygenerować soft dla Wemosa D1 mini do skrzynki na listy z dwoma kontraktorami (jeden klapka listonosza drug1 klapka odbioru listy) z powoiadomieniem pushover?? Z góry dziękuję za odpowiedz.
tomkowski
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

https://gui-generic-builder.supla.io/

Patrzyłeś na to?
włączasz krańcówki i pushover i generujesz - reszta to konfiguracja.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Do obsługi skrzynki pocztowej przy pomocy dwóch krańcowek, trzeba mieć obsługę wirtualnego czujnika binarnego oraz przycisków.
Krańcówki trzeba ustawić jako przyciski włączający i wyłączający wirtualny sensor binarny.

Tylko nie wiem czy GUI Generic pozwala na taką konfigurację ;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
krycha88
Been thanked: 5 times

Zawsze wirtualnym sensorem binarnym może być stan przekaźnika sterowany przyciskiem - to już w GUI-Generic zrobisz.
https://gui-generic-builder.supla.io/
Albert

Ja po prostu zrobiłem wirtualny przekaźnik i przycisk do niego (kontaktron w skrzynce) który może tylko włączyć przekaźnik. Odbieram pocztę i w appce wyłączam przekaźnik poczty
Lomax1983

tomkowski wrote: Tue Aug 10, 2021 6:52 am https://gui-generic-builder.supla.io/

Patrzyłeś na to?
włączasz krańcówki i pushover i generujesz - reszta to konfiguracja.
Tak, patrzyłem tylko nie wiem czy jest możliwość zrobienia na dwóch krańcówkach.
Lomax1983

Albert wrote: Tue Aug 10, 2021 7:40 am Ja po prostu zrobiłem wirtualny przekaźnik i przycisk do niego (kontaktron w skrzynce) który może tylko włączyć przekaźnik. Odbieram pocztę i w appce wyłączam przekaźnik poczty
Jest możliwość zrobienia wirtualnego przekaźnika w GUI Generic??
Albert

No po prostu robisz przekaźnik i przycisk do niego i nigdzie nie podłączasz fizycznego przekaźnika :D przycisk włącza/wyłącza przekaźnik czy co tam sobie ustawisz w akcjach. Zmieniasz ikonę włącznika na np. pocztę i tyle. Listonosz włącza wirtualny przekaźnik, przychodzi powiadomienie pushover o poczcie. Jak wyjmę pocztę, to w appce "wyłączam" przekaźnik
Lomax1983

Albert wrote: Tue Aug 10, 2021 10:39 am No po prostu robisz przekaźnik i przycisk do niego i nigdzie nie podłączasz fizycznego przekaźnika :D przycisk włącza/wyłącza przekaźnik czy co tam sobie ustawisz w akcjach. Zmieniasz ikonę włącznika na np. pocztę i tyle. Listonosz włącza wirtualny przekaźnik, przychodzi powiadomienie pushover o poczcie. Jak wyjmę pocztę, to w appce "wyłączam" przekaźnik
Kurcze jakie to proste, wielkie dzięki za pomoc.
shimano73
Been thanked: 1 time

A jak to teraz powiązać z deepsleep aby po naruszeniu czujnika włożenia lub wyciagnięcia poczty ,układ się wybudził , zmienił stan i poszedł spać dalej :D
W elektronice jak nie wiadomo o co chodzi to zwykle chodzi o zasilanie

Wezmę udział w Supla Offline Party 2024 :)

Return to “GUI Generic”