Tylko proszę sprawdź miernikiem czy na module z przekaźnikiem NO czy NC na stałe nie ma przejścia. Bo ja tego zawsze nie pamiętam. Podłącz pod ten pin który w momencie kliknięcia w aplikacji zwiera miedzy com.
Krańcówka może być podłączona do esp praktycznie pod dowolne gpio ważne abyś w qui miał ją wygenerowaną i przypisany pin. Schemat na kolanie.
Modul ESP 12F - jak soft wgrać z Gui Generic
-
arturbiel
Jeszcze mi powiedz jak zaprogramowac pilot 433 mhz do tej płytki . Mam tez jeszcze jeden problem, jak się zaloguje do supla i w konfiguracji dam funkcje / Otwieranie i zamykanie bramy garażowej / to w aplikacji nie mam możliwości naciśnięcia przycisku jest jakby nieaktywny
Próbowałem tez funkcji / Otwieranie zamykanie bramy wjazdowej/ i jest to samo
Próbowałem tez funkcji / Otwieranie zamykanie bramy wjazdowej/ i jest to samo
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
arturbiel
Z Cloud tez nie działa . Wygenerowalem jeszcze raz oprogramowanie i dodałem krańcówki i bramkę 433 mhz .
Krańcówka działa ale przekaźnika nie załącza i nie wiem jak pilot zaprogramowac .
Jak nacisnę w apce brama to nie przechodzi na kolejna zakładkę aby nacisnąć włącz czy wyłącz
Poniżeń screeny
Krańcówka działa ale przekaźnika nie załącza i nie wiem jak pilot zaprogramowac .
Jak nacisnę w apce brama to nie przechodzi na kolejna zakładkę aby nacisnąć włącz czy wyłącz
Poniżeń screeny
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Masz 2 przekaźniki z czego jeden nieaktywny, pewnie podłączyłeś pod ten nieaktywny. Pilota parujesz z centralką sterującą a nie ze sterownikiem z suplą.arturbiel wrote: Sat Oct 14, 2023 10:33 am Z Cloud tez nie działa . Wygenerowalem jeszcze raz oprogramowanie i dodałem krańcówki i bramkę 433 mhz .
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Przeciesz ta płytka z dwoma przekaznikami nie ma nadajnika radiowego to pilot tego nie ogarnie bo niby jak.arturbiel wrote: Sat Oct 14, 2023 10:33 am Z Cloud tez nie działa . Wygenerowalem jeszcze raz oprogramowanie i dodałem krańcówki i bramkę 433 mhz .
Poniżeń screeny
Wgraj jeszcze raz soft wg tego jsona co ci podałem, usun z cloud I dodaj jeszcze raz na próbę nawet bez krancowki. Musi działać.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
W apce nic nie przechodzi przyciskasz palucha i przesuwasz palcem a potem klikasz otwórz zamknij.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
arturbiel
Oooooo faktycznie po przesunięciu palca działa . Myslalem że ta płytka obsługuje piloty . Tak mi zreszta doradzono na forum . Jakie najlepiej byłoby zamontować dodatkowe urzadzenie na supli żeby można było sterować to pilotem ?