Supla Cloud 23.10 (beta-cloud)

klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

QLQ wrote: Sat Oct 14, 2023 5:04 pm Na beta-cloud.supla.org nie można dodać nowej Lokalizacji.

Przepraszam inaczej : lokalizacja jest dodana ale nie można przypisać urządzeń:
.
Screenshot_20231014_190540_Firefox.jpg
Sprawdzałem u siebie i stare kanały da się przypisać, się urządzenie z termostatem już nie.
Dzięki za wyłapanie tego :)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
QLQ

@klew mam jeszcze jedną uwagę co do linków bezpośrednich odczytu temperatury w termostacie: załóżmy że czujniki mam na innym serwerze czy własnej instancji a termostat też na immym serwerze: na chwilę obecną w Beta MUSIMY mieć i czujnik temp I termostat na tym samym serwerze bo link jest w postaci xx/ggffhh/....
Jeśli tak ma pozostać, że temperatura otoczenia do której termostat grzeje/chłodzi jest z linku to ten link nie powinien być ograniczony do tego samego serwera co termostat.
Druga rzecz jeśli nie ma odczytu z tego linku termostat powinien przejść w tryb off.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

QLQ wrote: Sat Oct 14, 2023 7:16 pm @klew mam jeszcze jedną uwagę co do linków bezpośrednich odczytu temperatury w termostacie: załóżmy że czujniki mam na innym serwerze czy własnej instancji a termostat też na immym serwerze: na chwilę obecną w Beta MUSIMY mieć i czujnik temp I termostat na tym samym serwerze bo link jest w postaci xx/ggffhh/....
Jeśli tak ma pozostać, że temperatura otoczenia do której termostat grzeje/chłodzi jest z linku to ten link nie powinien być ograniczony do tego samego serwera co termostat.
Druga rzecz jeśli nie ma odczytu z tego linku termostat powinien przejść w tryb off.
Termostaty pracują tylko na termometrach, do których mają dostęp na urządzeniu.
Same linki bezpośrednie takich ograniczeń nie mają, także pewnie jest to kwestia softu, który używasz na urządzeniu. Gdyby była tam możliwość podania pełnego adresu z domeną, to by tego ograniczenia nie było.
Termostat się wyłączy, gdy temperatura nie będzie dostępna (czyli w apce będą ---), ale to musi ustawić odpowiednio soft, który masz na urządzeniu.
Także jeśli masz tam GG to uśmiechnij się do krychy;)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
QLQ

klew wrote: Sat Oct 14, 2023 7:26 pm
QLQ wrote: Sat Oct 14, 2023 7:16 pm @klew mam jeszcze jedną uwagę co do linków bezpośrednich odczytu temperatury w termostacie: załóżmy że czujniki mam na innym serwerze czy własnej instancji a termostat też na immym serwerze: na chwilę obecną w Beta MUSIMY mieć i czujnik temp I termostat na tym samym serwerze bo link jest w postaci xx/ggffhh/....
Termostaty pracują tylko na termometrach, do których mają dostęp na urządzeniu.
Same linki bezpośrednie takich ograniczeń nie mają, także pewnie jest to kwestia softu, który używasz na urządzeniu. Gdyby była tam możliwość podania pełnego adresu z domeną, to by tego ograniczenia nie było.
Termostat się wyłączy, gdy temperatura nie będzie dostępna (czyli w apce będą ---), ale to musi ustawić odpowiednio soft, który masz na urządzeniu.
Także jeśli masz tam GG to uśmiechnij się do krychy;)
Ok. Ok. Przepraszam ale Was zawsze mylę.
jak coś nie działa to włącz zasilanie.....

Return to “Ogólna dyskusja”