Może komuś się przyda:
Kupiłem ostatnio 3 jednokanałowe. MiniTigery touch (odpowiednik sonoff touch ino ładniejsze ), wyszło że na w sumie 5 MiniTigerow 1 i 3 kanałowych w wersjach elektrycznych bez N i z N z Tuyą kupionych wciągu ostatniego miesiąca wszystkie 100% mają ESP na pokładzie,, więc dały się po znalezieniu sposobu bez większych problemów osuplować laikowi nawet bez lutowania.
Jedna uwaga gotowe szablony MiniTiger w GuiGeneric Online nie pasują do żadnego z nich.
Do 1 kanałowego pasuje ten szablon json:
Code: Select all
{"NAME":"MiniTiger1Band","GPIO":[0,56,0,0,0,17,0,0,21,0,0,0,0],"FLAG":0,"BASE":18}
Flashowanie jest dość proste, funkcje padów wyprowadzonych od lewej to
3,3v | Rx | Tx | Gpio0 | Rst | GND da radę nawet z kabelkami męskimi i żeńskimi od płytek prototypowych arduino i kawałkami taśmy izolacyjnej.
Aby ułatwić sobie sprawę można zasilanie podpiąć do szpilek (pinów) analogicznie jak w tym poście:
viewtopic.php?p=149635#p149635
Podłączamy przy zwartym gnd i potem dociskamy odpowiednio pinami kabelki do padów tx i rx i działa. Zrobiłem tak bez lutowania 3 sztuki. I jedną sztukę MiniTigera 3 kanałowego (wcześniejsze lutowałem jak widać niepotrzebnie).