Sonoff basic R2 i włącznik światla

wscieklic

Witam, temat przypuszczam, że może być banalny ale jestem zielony jeśli chodzi o elektrykę, więc pytam:
Mam lampę nad drzwiami domu, włączam ją zwykłym włącznikiem-pstryczkiem na ścianie. Mam sonoff basic r2, i chcę móc włączać te lampę jal dotychczas tym włącznikiem pstryczkiem lub sonoff basic aplikacja. Jak to podłączyć połączyć?
Pozdrawiam
wscieklic
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

wscieklic wrote: Tue Oct 17, 2023 9:37 pm Witam, temat przypuszczam, że może być banalny ale jestem zielony jeśli chodzi o elektrykę, więc pytam:
Mam lampę nad drzwiami domu, włączam ją zwykłym włącznikiem-pstryczkiem na ścianie. Mam sonoff basic r2, i chcę móc włączać te lampę jal dotychczas tym włącznikiem pstryczkiem lub sonoff basic aplikacja. Jak to podłączyć połączyć?
Pozdrawiam
wscieklic
Basic r2 nie ma wyjścia na przycisk. Musisz się zaopatrzyć np. w mini R2, Dual R3 (dwa swiatla) lub mini R4. Ewentualnie możesz użyć basica ale jak włączysz pstryczkiem to nie wyłączysz apką. Tylko on/off pstryczkiem lub on/off apką
YoMan
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

Basic nie miesci się do puszki. Pozostają z Sonoffów wersje Mini, Shelly 1, Zamel ROW, mROW. Do wyboru, do koloru. A skoro jesteś zielony z elektryki to podłączenie tego zleć osobie kompetentnej.

Return to “FAQ / Jak to zrobić”