Witam, temat przypuszczam, że może być banalny ale jestem zielony jeśli chodzi o elektrykę, więc pytam:
Mam lampę nad drzwiami domu, włączam ją zwykłym włącznikiem-pstryczkiem na ścianie. Mam sonoff basic r2, i chcę móc włączać te lampę jal dotychczas tym włącznikiem pstryczkiem lub sonoff basic aplikacja. Jak to podłączyć połączyć?
Pozdrawiam
wscieklic
Sonoff basic R2 i włącznik światla
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Basic r2 nie ma wyjścia na przycisk. Musisz się zaopatrzyć np. w mini R2, Dual R3 (dwa swiatla) lub mini R4. Ewentualnie możesz użyć basica ale jak włączysz pstryczkiem to nie wyłączysz apką. Tylko on/off pstryczkiem lub on/off apkąwscieklic wrote: Tue Oct 17, 2023 9:37 pm Witam, temat przypuszczam, że może być banalny ale jestem zielony jeśli chodzi o elektrykę, więc pytam:
Mam lampę nad drzwiami domu, włączam ją zwykłym włącznikiem-pstryczkiem na ścianie. Mam sonoff basic r2, i chcę móc włączać te lampę jal dotychczas tym włącznikiem pstryczkiem lub sonoff basic aplikacja. Jak to podłączyć połączyć?
Pozdrawiam
wscieklic
YoMan
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Basic nie miesci się do puszki. Pozostają z Sonoffów wersje Mini, Shelly 1, Zamel ROW, mROW. Do wyboru, do koloru. A skoro jesteś zielony z elektryki to podłączenie tego zleć osobie kompetentnej.