230 V - działa już od 2018 r.
Supla - REAKCJE
-
Zoltan
Zrobiłem tak jak jest opisane czas ustawiłem na 2 min ( ruch bramy od otwarcia do zamknięcia ~ 20 s) efekt jest taki : Brama zamknięta - OTWIERANIE - komunikat 1 Brama Zamknięta, 2 Brama Otwarta.robertklepacki94 wrote: Tue Oct 17, 2023 12:11 pmSpróbuj ogarnąć to sceną, tylko ustaw mniejszy czas.Zoltan wrote: Tue Oct 17, 2023 12:07 pm Czy jest może coś takiego co mogło by odczytywać stan bramy po czasie ( np. 25 [s] ) i na podstawie tego wysyłać powiadomienie ?
- przekaźnik "cyka" podczas ruchu bramy zarówno na zamykaniu jak i na otwieraniu![]()
viewtopic.php?t=13466
- Brama otwarta - ZAMYKANIE - komunikat: 1 Brama Otwarta 2 Brama zamknięta
zawsze są dwa komunikaty podczas ZAMYKANIA najpierw że otwarta po chwili zamknięta - a podczas OTWIERANIA na odwrót najpierw zamknięta a po chwili otwarta. Nie wiem co robię nie tak, jeżeli nie ma narazie innego sposobu to temat do zamknięcia
-
klew
- Has thanked: 136 times
- Been thanked: 137 times
To musiałeś źle te sceny i reakcje ustawić.Zoltan wrote: Wed Oct 18, 2023 6:34 amZrobiłem tak jak jest opisane czas ustawiłem na 2 min ( ruch bramy od otwarcia do zamknięcia ~ 20 s) efekt jest taki : Brama zamknięta - OTWIERANIE - komunikat 1 Brama Zamknięta, 2 Brama Otwarta.robertklepacki94 wrote: Tue Oct 17, 2023 12:11 pmSpróbuj ogarnąć to sceną, tylko ustaw mniejszy czas.Zoltan wrote: Tue Oct 17, 2023 12:07 pm Czy jest może coś takiego co mogło by odczytywać stan bramy po czasie ( np. 25 [s] ) i na podstawie tego wysyłać powiadomienie ?
- przekaźnik "cyka" podczas ruchu bramy zarówno na zamykaniu jak i na otwieraniu![]()
viewtopic.php?t=13466
- Brama otwarta - ZAMYKANIE - komunikat: 1 Brama Otwarta 2 Brama zamknięta
zawsze są dwa komunikaty podczas ZAMYKANIA najpierw że otwarta po chwili zamknięta - a podczas OTWIERANIA na odwrót najpierw zamknięta a po chwili otwarta. Nie wiem co robię nie tak, jeżeli nie ma narazie innego sposobu to temat do zamknięcia![]()
Natomiast ja bym tutaj poszedł raczej w dodanie filtru po stronie urządzenia, aby czujnik musiał pokazywać stabilnie jakąś wartość przez min. 0,4 s zanim będzie ona wysłana do serwera. Myślę, że coś w tym stylu będzie dodawane do softu supla-device, ale nie potrafię teraz powiedzieć kiedy.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Zoltan
ok
Dziękuję za zainteresowanie tematem i wsparcie
Dziękuję za zainteresowanie tematem i wsparcie