No i się wyjaśniło, ale jest to co najmniej dziwne. Gdy rozpocząłem pierwsze pomiary ustawiłem multimetr na zakres 200mA no bo więcej nie weźmie patrząc co jest do niego podłączone

, no i moduł nie wstawał, zacząłem przeszukiwać zasoby internetu gdzie popełniłem błąd . Później dorwałem inny multimetr i efekt ten sam. Klew zasugerował że spada napięcie zasilania , poszedłem tym tropem . Na początku używałem zasilacza7,5V 500mA i nigdy nie było z nim problemów , przynajmniej z esp8266. Spadek napięcia jest niewielki 0,1V a i regulatory to tylko AMS a nie LM czy LS. No ale żeby nie było zmieniłem na 5V i 3A

Okazało się że to nie zasilacze a multimetry jakoś dziwnie wpływają na działanie układu , który działa poprawnie gdy na multimetrze ustawiony jest zakres 10A przy 200mA na jedynym lub 500mA na innym multimetrze , moduł się nie uruchamia . Bardzo to dziwne , mierząc rezystancję amperomierza w tych zakresach w jednym i drugim multimetrze nie przekracza 1Ω w tym rezystancja samego bezpiecznika , co więcej układ podłączony z multimetrem na zakresie innym niż 10A cichutko piszczy

, ciekaw jest co jest tego powodem . Te moje multimetry to nie jakaś tania chińszczyzna choć oni też jak chcą to potrafią

, o co kaman

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.