Na wykresie nie ma zera i raczej nie było bo by mi domownicy zamarzlimipolansk wrote: Wed Oct 18, 2023 8:52 pmDolna część się dostosuje do danych i reszta się odpowiednio przeskaluje.YoMan wrote: Wed Oct 18, 2023 8:48 pm Nie wiem co będzie przy temp ujemnych ale teraz kazdy wykres od dołu zaczyna się od 0. IMHO lepiej było jak się skalował adekwatnie do wyświetlanych danych
v23.10.01-BETA1 - Wykresy temperatur po nowemu
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
YoMan
-
YoMan
Dodatkowo coś się posypało w starych wykresach od liczników impulsów i licznikow energii. W miejscu zaznaczonym chyba była godzina, a może i data? Nie pamiętam.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
To jest kolejna dziesiąta minuta doby.YoMan wrote: Wed Oct 18, 2023 9:41 pm Dodatkowo coś się posypało w starych wykresach od liczników impulsów i licznikow energii. W miejscu zaznaczonym chyba była godzina, a może i data? Nie pamiętam.
edit; Tam faktycznie była data i godzina.
-
YoMan
Tam jest kolejny nr słupka, przy godzinach to godzina, przy dniach - dzienRomanG wrote: Wed Oct 18, 2023 9:48 pmTo jest kolejna dziesiąta minuta doby.YoMan wrote: Wed Oct 18, 2023 9:41 pm Dodatkowo coś się posypało w starych wykresach od liczników impulsów i licznikow energii. W miejscu zaznaczonym chyba była godzina, a może i data? Nie pamiętam.
YoMan
Każdy wykres podzielony jest na 10-cio minutowe słupki i przy zakresie 24 godzin jest ich 144, przy zakresie 7-miu dni jest ich 1008 itd.YoMan wrote: Wed Oct 18, 2023 11:32 pmTam jest kolejny nr słupka, przy godzinach to godzina, przy dniach - dzienRomanG wrote: Wed Oct 18, 2023 9:48 pmTo jest kolejna dziesiąta minuta doby.YoMan wrote: Wed Oct 18, 2023 9:41 pm Dodatkowo coś się posypało w starych wykresach od liczników impulsów i licznikow energii. W miejscu zaznaczonym chyba była godzina, a może i data? Nie pamiętam.
Co by teraz tam się nie wyświetlało, to taka forma jest mało czytelna i lepiej, gdyby wrócić do poprzedniej wersji wyświetlania.
edit; Masz rację; to zależy od wybranej "agregacji".
Jeżeli chodzi o sugestie, to - jeżeli to możliwe - fajnie by było, gdyby można nałożyć wykresy z różnych termometrów; np. temp. zewn., temp. kotła CO, temp. pokojowa, temp zaworu trójdrożnego. Taka analiza pozwoliłaby lepiej dobrać parametry ogrzewania.
-
pablo5
Brawa i fajnie to wygląda jak na pierwszy rzut oka.
Ale moje wątpliwości budzi użycie słowa "agregacja"... ono jest mało jasne, dla wielu użytkowników może być takie: "ale o co chodzi??".
Może bardziej logicznie byłoby "jednostka czasu"...?
Ale moje wątpliwości budzi użycie słowa "agregacja"... ono jest mało jasne, dla wielu użytkowników może być takie: "ale o co chodzi??".
Może bardziej logicznie byłoby "jednostka czasu"...?
-
mipolansk
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 18 times
W poprzedniej wersji dane również były wyświetlane w 10 minutowych odstępach, więc zastanawiam się co dokładniej masz na myśli, że ta forma jest nieczytelna? Zmieniliśmy w sumie dwie rzeczy (po za otoczeniem), nie ma pionowych linii dla podziałki czasu, oraz wykres zawsze trzyma pozycje poprzez uwidocznienie 0 na osi y. Po za tym były już raczej kosmetyczne zmiany.RomanG wrote: Thu Oct 19, 2023 5:59 am Każdy wykres podzielony jest na 10-cio minutowe słupki i przy zakresie 24 godzin jest ich 144, przy zakresie 7-miu dni jest ich 1008 itd.
Co by teraz tam się nie wyświetlało, to taka forma jest mało czytelna i lepiej, gdyby wrócić do poprzedniej wersji wyświetlania.
Tak, porównywarka jest w najbliższych planach.RomanG wrote: Thu Oct 19, 2023 5:59 am Jeżeli chodzi o sugestie, to - jeżeli to możliwe - fajnie by było, gdyby można nałożyć wykresy z różnych termometrów; np. temp. zewn., temp. kotła CO, temp. pokojowa, temp zaworu trójdrożnego. Taka analiza pozwoliłaby lepiej dobrać parametry ogrzewania.
-
YoMan
Za długie.... może "interwał"?
Zgadzam się, że wykresy ogólnie są lepsze, fajniejsze .... Popieram.
Nałożenie wykresow byloby fajne ale w apce raczej trudno wykonalne, może do cloud przenieść rozwiązanie że skryptów?
YoMan
-
YoMan
To uważam właśnie za złe rozwiązanie.mipolansk wrote: Thu Oct 19, 2023 6:32 am , oraz wykres zawsze trzyma pozycje poprzez uwidocznienie 0 na osi y.
Oooo ... !
YoMan
-
Patryk
W pewnych sytuacjach, na początku dziwne to wygląda.
Np:
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.