Witam.
Sonoff basic z 4 termometrami działał 3 lata, kupiłem drugi i miałem 10 termometrów, działało super.
Coś namieszałem i nie mam tego starego i za chiny nie mogę go podłączyć na nowo, ciągle wyświetla brak nowego urządzenia.
Ten nowy bez problemu reset i znajduje a stary nie
Ktoś coś ?
Rozłączyło na amen
Witam! Ja, jako mało doświadczony "suplowicz", chcąc uzyskać pomoc postarałbym się podać b. precyzyjnie, co zrobiłem i gdzie szukałem efektu. W odpowiedzi @pzygmunt wyczułem lekki sarkazm i rozumiem to. Z lekka wyczuwam, że są tu osoby, które ciągną cały ten majdan i dodatkowo starają się pomóc w każdym przypadku, a mogłyby ten czas poświęcić na "ważniejsze sprawy", więc dobrze by było, żeby już na samym początku otrzymały niezbędne informacje.
@siwy! Jeżeli zakwalifikowałem Ciebie do mojej kategorii suplowiczów, a tak nie jest, to przepraszam, ale myślałem, że może i ja mógłbym pomóc przy otrzymanej minimalnej wiedzy.
Napisz, czy potrafisz sprawdzić, czy widzisz tego sonoff-a w swojej sieci, czy usunąłeś go z clud-a, czy możesz włączyć tryb konfiguracyjny.
Więcej szczegółów, to prędzej rozwiążesz problem.
@siwy! Jeżeli zakwalifikowałem Ciebie do mojej kategorii suplowiczów, a tak nie jest, to przepraszam, ale myślałem, że może i ja mógłbym pomóc przy otrzymanej minimalnej wiedzy.
Napisz, czy potrafisz sprawdzić, czy widzisz tego sonoff-a w swojej sieci, czy usunąłeś go z clud-a, czy możesz włączyć tryb konfiguracyjny.
Więcej szczegółów, to prędzej rozwiążesz problem.
Napisałem,że "....wyczułem lekki sarkazm....", więc pewności nie miałem, czy to był sarkazm.
Istotna sprawa; nie jestem tym, który ma problem z sonoff-em, a osobą chcącą pomóc, żeby "osoby, które ciągną cały ten majdan" miały wiecej czasu. Chciałem dobrze, a wyszło, jak wyszło.
Teraz zauważyłem, że post od @siwy został napisany prawie miesiąc temu, więc temat chyba nieaktualny.