Czujnik obecności
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Łukasz, co rozumiesz przez czujnik obecności?
Bo jeśli chcesz w Supli mieć stan obecności na podstawie np. stanu systemu alarmowego, to zrobisz to za pomocą krańcówki w GG i np. kanału czujnika otwarcia drzwi.
Bo jeśli chcesz w Supli mieć stan obecności na podstawie np. stanu systemu alarmowego, to zrobisz to za pomocą krańcówki w GG i np. kanału czujnika otwarcia drzwi.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Kiedyś podrzucałem ten pomysł ale nie znalazł uznania w oczach autora GGtomkowski wrote: Wed Oct 25, 2023 4:48 pm Myślę, że koledze bardziej chodzi o coś pokroju LD2410C i obsługę w GUI-Generic.
YoMan
Trudno mówić o jakichś supertestach, ale "na stole " wyglądało to obiecująco. Można było siedzieć bez ruchu w dość znacznej odległości i cały czas LD był aktywny. Poprzez konwerter ustawiałem czułość, i (chyba) odległość. Szczegółów już nie pamiętam, bo było to kilka miesięcy temu, ale ogólnie sprawiał dobre wrażenieRobert Błaszczak wrote: Thu Oct 26, 2023 3:46 pm A ktoś testował te czujniki? Czy one faktycznie się sprawdzają dobrze jako czujka obecności?
W/g specyfikacji jest dość prądożerny.
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Muszę sobie to zamówić. Ale jak rozumiem, to po RX/RX (lub po Bluetooth) tylko parametryzujemy czujkę, a stan 0/1 pojawia się na wyjściu OUT?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Robert Błaszczak
Tak! Można pobrać aplikację na kompa i nawet bez podłączonego czujnika w jakimś stopniu poznać możliwości.Robert Błaszczak wrote: Thu Oct 26, 2023 3:57 pm Muszę sobie to zamówić. Ale jak rozumiem, to po RX/RX (lub po Bluetooth) tylko parametryzujemy czujkę, a stan 0/1 pojawia się na wyjściu OUT?
LD2410 Tool
edit; Zwróć uwagę, żeby pobrać wer. EN, bo krzaczki dla mnie były niezjadliwe.