Czy mogę otrzymać powiadomienie o tym, że brama jest już otwarta od 15 minut ?

YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

bigthomas wrote: Mon Oct 02, 2023 8:43 am A w jaki sposób mogę zrealizować powiadomienie o zakończeniu pracy urządzenia biorąc pod uwagę jego moc (W)?
Wykres poboru mocy prezentuje się następująco:
urządzenie.png

Chciałbym dostawać powiadomienie jeśli urządzenie zacznie cykl swojej pracy który zaczyna się ok godziny 9:40. Może być z opóźnieniem 10 minutowym.
Na kanale licznika masz reakcje ale po wykresie wygląda, że w trakcie pracy spada moc do zera mimo, że dlaej urządzenie pracuje, dlatego należałoby zrobić dwie reakcje i jedną scenę
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by YoMan on Mon Oct 02, 2023 8:54 am, edited 4 times in total.
YoMan
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

bigthomas wrote: Mon Oct 02, 2023 8:43 am A w jaki sposób mogę zrealizować powiadomienie o zakończeniu pracy urządzenia biorąc pod uwagę jego moc (W)?
urządzenie.png

Chciałbym dostawać powiadomienie jeśli urządzenie zacznie cykl swojej pracy który zaczyna się ok godziny 9:40. Może być z opóźnieniem 10 minutowym.
Patrząc na wykres, to ja bym zrobił rekację z warunkiem "gdy moc spadnie poniżej 200 W", to wtedy startuję scenę A.
Scena A:
1. Czekaj X min
2. Wyślij powiadomienie "Pracuję!"

Do tego reakcja gdy moc wzrośnie powyżej 200 W: przerwij scenę A.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
bigthomas

klew wrote: Mon Oct 02, 2023 8:48 am
urządzenie.png

Patrząc na wykres, to ja bym zrobił rekację z warunkiem "gdy moc spadnie poniżej 200 W", to wtedy startuję scenę A.
Scena A:
1. Czekaj X min
2. Wyślij powiadomienie "Pracuję!"

Do tego reakcja gdy moc wzrośnie powyżej 200 W: przerwij scenę A.
Dzięki działa znakomicie!
aone

Jest jakiś sposób, aby zapętlić powiadomienia o długo otwartej bramie? Chciałbym, żeby powiadamiano mnie o tym co 10 minut, tak długo, aż zostanie zamknięta.

Obecnie jedyne co mi przychodzi do głowy to "scenę" w ten sposób ustawić, ale to trochę małpia robota, żeby ustawiać tam kilkanaście(dzisiesiąt) powiadomień...
aone

UP
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

aone wrote: Fri Oct 20, 2023 9:06 pm Jest jakiś sposób, aby zapętlić powiadomienia o długo otwartej bramie? Chciałbym, żeby powiadamiano mnie o tym co 10 minut, tak długo, aż zostanie zamknięta.

Obecnie jedyne co mi przychodzi do głowy to "scenę" w ten sposób ustawić, ale to trochę małpia robota, żeby ustawiać tam kilkanaście(dzisiesiąt) powiadomień...
Nie testowałem dokładnie, ale wydaje mi się, że to zadziała.

1. Utwórz scenę, która wysyła powiadomienie "brama otwarta"
2. Utwórz sobie harmonogram: interwał 10 min, która uruchamia powyższą scenę
3. Dodaj reakcję na otwarcie bramy: włącz powyższy harmonogram
4. Dodaj reakcję na zamknięcie bramy: wyłącz powyższy harmonogram

Z tego co sprawdziłem, to harmongoram "interwał 10 min" odpala się co 10 min, zaczynajac liczenie czasu od momentu uruchomienia harmongoramu.
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
pawel089

Co zrobić żeby przychodziły powiadomienia o zapalonym świetle, ale tylko i wyłącznie po godzinie 20 30?

Ja zrobiłem to w taki sposób no i nie działa. Harmonogram włącza się ale nie chce wysłać o danej godzinie tego powiadomienia.
Ma ktoś jakiś pomysł żeby uzyskać zamierzony efekt ->>> światło zostało zapalone np. 15 30 i nie zostało zgaszone do godziny 20 30. Chcę, żeby przyszło mi powiadomienie (jeśli jest po 20 30) , że nie jest zgaszone światło.

reakcje.png

harmonogram.png

scena.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pawel089

zamierzony efekt ->>> światło zostało zapalone np. 15 30 i nie zostało zgaszone do godziny 20 30. Chcę, żeby przyszło mi powiadomienie (jeśli jest po 20 30) , że nie jest zgaszone światło.

Dziś się naprawiło, działa tak jak chciałem :D
pzygmunt
Been thanked: 59 times

Tam takiego warunku nie zrobisz.
scripts.supla.io
SUPLA.... Nareszcie w domu.

Return to “FAQ / Jak to zrobić”