Na kanale licznika masz reakcje ale po wykresie wygląda, że w trakcie pracy spada moc do zera mimo, że dlaej urządzenie pracuje, dlatego należałoby zrobić dwie reakcje i jedną scenębigthomas wrote: Mon Oct 02, 2023 8:43 am A w jaki sposób mogę zrealizować powiadomienie o zakończeniu pracy urządzenia biorąc pod uwagę jego moc (W)?
Wykres poboru mocy prezentuje się następująco:
urządzenie.png
Chciałbym dostawać powiadomienie jeśli urządzenie zacznie cykl swojej pracy który zaczyna się ok godziny 9:40. Może być z opóźnieniem 10 minutowym.
Czy mogę otrzymać powiadomienie o tym, że brama jest już otwarta od 15 minut ?
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Last edited by YoMan on Mon Oct 02, 2023 8:54 am, edited 4 times in total.
YoMan
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Patrząc na wykres, to ja bym zrobił rekację z warunkiem "gdy moc spadnie poniżej 200 W", to wtedy startuję scenę A.bigthomas wrote: Mon Oct 02, 2023 8:43 am A w jaki sposób mogę zrealizować powiadomienie o zakończeniu pracy urządzenia biorąc pod uwagę jego moc (W)?
urządzenie.png
Chciałbym dostawać powiadomienie jeśli urządzenie zacznie cykl swojej pracy który zaczyna się ok godziny 9:40. Może być z opóźnieniem 10 minutowym.
Scena A:
1. Czekaj X min
2. Wyślij powiadomienie "Pracuję!"
Do tego reakcja gdy moc wzrośnie powyżej 200 W: przerwij scenę A.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
bigthomas
Dzięki działa znakomicie!klew wrote: Mon Oct 02, 2023 8:48 amPatrząc na wykres, to ja bym zrobił rekację z warunkiem "gdy moc spadnie poniżej 200 W", to wtedy startuję scenę A.bigthomas wrote: Mon Oct 02, 2023 8:43 am A w jaki sposób mogę zrealizować powiadomienie o zakończeniu pracy urządzenia biorąc pod uwagę jego moc (W)?
urządzenie.png
Scena A:
1. Czekaj X min
2. Wyślij powiadomienie "Pracuję!"
Do tego reakcja gdy moc wzrośnie powyżej 200 W: przerwij scenę A.
-
aone
Jest jakiś sposób, aby zapętlić powiadomienia o długo otwartej bramie? Chciałbym, żeby powiadamiano mnie o tym co 10 minut, tak długo, aż zostanie zamknięta.
Obecnie jedyne co mi przychodzi do głowy to "scenę" w ten sposób ustawić, ale to trochę małpia robota, żeby ustawiać tam kilkanaście(dzisiesiąt) powiadomień...
Obecnie jedyne co mi przychodzi do głowy to "scenę" w ten sposób ustawić, ale to trochę małpia robota, żeby ustawiać tam kilkanaście(dzisiesiąt) powiadomień...
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Nie testowałem dokładnie, ale wydaje mi się, że to zadziała.aone wrote: Fri Oct 20, 2023 9:06 pm Jest jakiś sposób, aby zapętlić powiadomienia o długo otwartej bramie? Chciałbym, żeby powiadamiano mnie o tym co 10 minut, tak długo, aż zostanie zamknięta.
1. Utwórz scenę, która wysyła powiadomienie "brama otwarta"
2. Utwórz sobie harmonogram: interwał 10 min, która uruchamia powyższą scenę
3. Dodaj reakcję na otwarcie bramy: włącz powyższy harmonogram
4. Dodaj reakcję na zamknięcie bramy: wyłącz powyższy harmonogram
Z tego co sprawdziłem, to harmongoram "interwał 10 min" odpala się co 10 min, zaczynajac liczenie czasu od momentu uruchomienia harmongoramu.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
pawel089
Co zrobić żeby przychodziły powiadomienia o zapalonym świetle, ale tylko i wyłącznie po godzinie 20 30?
Ja zrobiłem to w taki sposób no i nie działa. Harmonogram włącza się ale nie chce wysłać o danej godzinie tego powiadomienia.
Ma ktoś jakiś pomysł żeby uzyskać zamierzony efekt ->>> światło zostało zapalone np. 15 30 i nie zostało zgaszone do godziny 20 30. Chcę, żeby przyszło mi powiadomienie (jeśli jest po 20 30) , że nie jest zgaszone światło.
Co zrobić żeby przychodziły powiadomienia o zapalonym świetle, ale tylko i wyłącznie po godzinie 20 30?
Ja zrobiłem to w taki sposób no i nie działa. Harmonogram włącza się ale nie chce wysłać o danej godzinie tego powiadomienia.
Ma ktoś jakiś pomysł żeby uzyskać zamierzony efekt ->>> światło zostało zapalone np. 15 30 i nie zostało zgaszone do godziny 20 30. Chcę, żeby przyszło mi powiadomienie (jeśli jest po 20 30) , że nie jest zgaszone światło.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
pawel089
zamierzony efekt ->>> światło zostało zapalone np. 15 30 i nie zostało zgaszone do godziny 20 30. Chcę, żeby przyszło mi powiadomienie (jeśli jest po 20 30) , że nie jest zgaszone światło.
Dziś się naprawiło, działa tak jak chciałem
Dziś się naprawiło, działa tak jak chciałem