Witam,
korzysta ktoś z osuplowanego zaworu kulowego lub z osuplowanej nakładki na zawór kulowy?
Jakie to urządzenia? W jaki sposób połączone/skonfigurowane? Bezpośrednio wgrana supla czy z dodatkowymi urządzeniami pomocniczymi?
Potrzebuję zaworów lub nakładek do zaworów, żebym mógł sterować ogrzewaniem CO. Konkretnie w określonej sytuacji zamknąć obieg wody na zbiornik ciepłej wody, a otworzyć obieg wody na grzejniki.
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi i sugestie.
Zawór kulowy, nakładka na zawór kulowy - SUPLA
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Można kupić na alli trafić z esp lub wymienic na esp. Można też trafić taki w którym nie da się wymienić modułu.
Na jednej fotce dziwactwo które odesłałem.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Bartoni
Pietras81 wrote: Sun Oct 29, 2023 2:49 pm Można kupić na alli trafić z esp lub wymienic na esp. Można też trafić taki w którym nie da się wymienić modułu.
Masz może linki na której aukcji trafiłeś na urządzenie z ESP?
-
kurus
Urządzenia z esp nie kupisz nikłe szanse, trzeba trafić na takie które jest z układem wb3s itp chodzi o to aby jego pinout był taki sam jak dla esp12 i wtedy musisz na własną rękę przelutować układ na esp.Bartoni wrote: Sun Oct 29, 2023 9:56 pmPietras81 wrote: Sun Oct 29, 2023 2:49 pm Można kupić na alli trafić z esp lub wymienic na esp. Można też trafić taki w którym nie da się wymienić modułu.
Masz może linki na której aukcji trafiłeś na urządzenie z ESP?
-
Bartoni
Jakie jeszcze układy są kompatybilne z ESP12 oprócz wb3s?kurus wrote: Mon Oct 30, 2023 6:51 am
Urządzenia z esp nie kupisz nikłe szanse, trzeba trafić na takie które jest z układem wb3s itp chodzi o to aby jego pinout był taki sam jak dla esp12 i wtedy musisz na własną rękę przelutować układ na esp.
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
Masz kocioł na paliwo stałe? Masz osobne zawory na obieg CO i CWU?Bartoni wrote: Sun Oct 29, 2023 1:36 pm Witam,
korzysta ktoś z osuplowanego zaworu kulowego lub z osuplowanej nakładki na zawór kulowy?
Jakie to urządzenia? W jaki sposób połączone/skonfigurowane? Bezpośrednio wgrana supla czy z dodatkowymi urządzeniami pomocniczymi?
Potrzebuję zaworów lub nakładek do zaworów, żebym mógł sterować ogrzewaniem CO. Konkretnie w określonej sytuacji zamknąć obieg wody na zbiornik ciepłej wody, a otworzyć obieg wody na grzejniki.
Z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi i sugestie.
-
djalex
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 2 times
To nie chce się wymądrzać ale to bardzo niedobrze masz zrobione, (mój znajomy też tak miał i.... pewnego dnia wylądował na oparzeniówce w Siemianowicach). Dla bezpieczeństwa powinien być zamontowany.zawór trójdrogowy