Cześć,
Dzisiaj zauważyłem z rana dziwną rzecz na wykresach mojego licznika energii DIY (Wemod D1+GG+3xPZEM 004t V3) tj. od wczoraj na jednej fazie miałem pomiar lekko rozjechany. Napięcie na jednej fazie było 450V oraz prąd w kA. Od północy naliczyło mi na jednej fazie ok 4105kW pobranej energii. Po restarcie urządzenia pomiary były prawidłowe. Czy jest możliwość wyrzucenia tych nie prawidłowych wartości z historii pomiaru ?? Wiem że można dodać wartość dodaną z minusem ale historii nie da się przeglądać z takimi pikami, a nie chciałbym kasować historii pomiaru.
Edycja wartości w liczniku energii
-
michcio667
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
michcio667
W załączniku historia pomiarów.klew wrote: Thu Nov 02, 2023 9:29 am Pobierz historię pomiarów z Clouda i wrzuć tutaj (jako csv, zakres "wszystko", przekształcenie wartośći "licznik")
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Dziwne rzeczy tam się stały.michcio667 wrote: Thu Nov 02, 2023 6:51 pmW załączniku historia pomiarów.klew wrote: Thu Nov 02, 2023 9:29 am Pobierz historię pomiarów z Clouda i wrzuć tutaj (jako csv, zakres "wszystko", przekształcenie wartośći "licznik")
Ogólnie pomiar na 1. i 2. fazie się zresetował i praktycznie liczy od 0. Tylko na fazie 3. wygląda jakby dane zostały, ale tam też był ten chwilowy skok na 4244 kWh.
Także teoretycznie te dane z 4244 kWh można by skasować, ale i tak będziesz miał rozjazd na fazach 1 i 2.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
michcio667
Dzięki Klew za info.
Ogólnie zauważyłem że czasami jest problem z moim DYI licznikiem przy resecie serwerów u dostawcy internetu. Zazwyczaj się wiesza i nie liczy energii albo pokazuje stalą wartość.
Ogólnie zauważyłem że czasami jest problem z moim DYI licznikiem przy resecie serwerów u dostawcy internetu. Zazwyczaj się wiesza i nie liczy energii albo pokazuje stalą wartość.