Mam zrobiony odczyt liczników wody, główny (całościowy) i podlicznik na ogród.
Czy Supla Device może pobrać wartości i zrobić różnice i pokazać wartość jako nowy licznik, aby poznać ile jest ścieków?
Supla Device - róznica z liczników
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Ogólnie nic nie stoi na przeszkodzie, abyś dopisał implementację takiego licznika, który wyliczy różnicę i ją przekaże do serwera.Lector wrote: Wed Nov 01, 2023 6:56 pm Mam zrobiony odczyt liczników wody, główny (całościowy) i podlicznik na ogród.
Czy Supla Device może pobrać wartości i zrobić różnice i pokazać wartość jako nowy licznik, aby poznać ile jest ścieków?
Natomiast ja osobiście bardzo bym chętnie widział funkcje "podliczników" po stronie serwera. Licznik wody to dość prosty przykład, ale mając główny licznik energii i wiele podliczników na różne urządzenia, tego typu funkcja byłaby jeszcze przyjemniejsza
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
Coś takiego?klew wrote: Thu Nov 02, 2023 9:18 amOgólnie nic nie stoi na przeszkodzie, abyś dopisał implementację takiego licznika, który wyliczy różnicę i ją przekaże do serwera.Lector wrote: Wed Nov 01, 2023 6:56 pm Mam zrobiony odczyt liczników wody, główny (całościowy) i podlicznik na ogród.
Natomiast ja osobiście bardzo bym chętnie widział funkcje "podliczników" po stronie serwera. Licznik wody to dość prosty przykład, ale mając główny licznik energii i wiele podliczników na różne urządzenia, tego typu funkcja byłaby jeszcze przyjemniejsza![]()
#chwalipost
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
-
YoMan
- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 3 times
No trzeba by rozrysować kilka toalet, rurki, przekręcić wykres w pion (bo tak to się odbywa przecież) ... no ewentualnie dołożyć animację typu co leci: "jedynka", "Dwójka" czy "mysie rączek"
YoMan