Supla Device - róznica z liczników

Lector
Has thanked: 13 times
Been thanked: 25 times

Mam zrobiony odczyt liczników wody, główny (całościowy) i podlicznik na ogród.
Czy Supla Device może pobrać wartości i zrobić różnice i pokazać wartość jako nowy licznik, aby poznać ile jest ścieków?
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
https://3d-lamp.photos/
https://pool.lector.top/
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

Lector wrote: Wed Nov 01, 2023 6:56 pm Mam zrobiony odczyt liczników wody, główny (całościowy) i podlicznik na ogród.
Czy Supla Device może pobrać wartości i zrobić różnice i pokazać wartość jako nowy licznik, aby poznać ile jest ścieków?
Ogólnie nic nie stoi na przeszkodzie, abyś dopisał implementację takiego licznika, który wyliczy różnicę i ją przekaże do serwera.

Natomiast ja osobiście bardzo bym chętnie widział funkcje "podliczników" po stronie serwera. Licznik wody to dość prosty przykład, ale mając główny licznik energii i wiele podliczników na różne urządzenia, tego typu funkcja byłaby jeszcze przyjemniejsza :)
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

klew wrote: Thu Nov 02, 2023 9:18 am
Lector wrote: Wed Nov 01, 2023 6:56 pm Mam zrobiony odczyt liczników wody, główny (całościowy) i podlicznik na ogród.
Ogólnie nic nie stoi na przeszkodzie, abyś dopisał implementację takiego licznika, który wyliczy różnicę i ją przekaże do serwera.

Natomiast ja osobiście bardzo bym chętnie widział funkcje "podliczników" po stronie serwera. Licznik wody to dość prosty przykład, ale mając główny licznik energii i wiele podliczników na różne urządzenia, tego typu funkcja byłaby jeszcze przyjemniejsza :)
Coś takiego? :)
#chwalipost
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
YoMan
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

YoMan wrote: Thu Nov 02, 2023 9:56 am Coś takiego? :)
#chwalipost
Tak, tylko teraz wyobraź sobie tam rysunek wody i szamba :D
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

klew wrote: Thu Nov 02, 2023 10:00 am
YoMan wrote: Thu Nov 02, 2023 9:56 am Coś takiego? :)
#chwalipost
Tak, tylko teraz wyobraź sobie tam rysunek wody i szamba :D
No trzeba by rozrysować kilka toalet, rurki, przekręcić wykres w pion (bo tak to się odbywa przecież) ... no ewentualnie dołożyć animację typu co leci: "jedynka", "Dwójka" czy "mysie rączek" :lol: :lol: :lol:
YoMan

Return to “Ogólna dyskusja”