Dzięki @klew nie wiedziałem że w reakcjach można włączyć i wyłączyć harmonogram.klew wrote: Tue Oct 31, 2023 10:37 amHarmonogram nadal będzie zamykał i otwierał - niezależnie od stanu alarmu.Pietras81 wrote: Tue Oct 31, 2023 10:34 am Spróbuje ale wtedy harmonogram który mam obecnie do rolet zostaje tak jak jest obecnie. Bo jak dobrze rozumiem to on ma mi zamykać i otwierać rolety jak przez kilka dni nie będzie włączony alarm.
Aby to uwzględnić, to trzeba by dodać kolejne reakcje:
1. na uzbrojenie alarmu -> wyłącz harmongoramy sterujące roletami
2. na rozbrojenie alarmu -> włącz harmonogramy sterujące roletami
Ustawiłem sobie na próbę pompę obiegową od CWU żeby niezależnie od harmonogramu jaki mam czyli harmonogram od 5:50 do 7:30 i od 15:30 do 22:30, była wyłączona jak nie ma nikogo w domu - szczególnie w weekend kiedy nie ma nas w domu.
Ustawiłem 4 reakcję i chyba działa.
1. reakcja - gdy alarm włączony - wyłącz pompę
2. reakcja - gdy alarm włączony - wyłącz harmonogram
3. reakcja - gdy alarm wyłączony - włącz harmonogram
4. reakcja - gdy alarm wyłączony - włącz pompę z uwzględnieniem harmonogramu aktywności i tu dałem zakres od 5:00 do 8:00 i od 15:00 do 22:00 - i tu niestety brakło mi możliwości określenia minut, są tylko pełne godziny - dla powyższego celu i tak super
Szkoda tylko że nie można w jednej reakcji dodać kilku zależności bo teraz 1 kanał zajął aż 4 reakcję. Dobrze się człowiek nie rozpędzi i będzie po limicie.