Witam
Kupiłem sterownik schodowy 22 sekcje od Voltaicaterm z wgrana suplą, lecz nie dostałem instrukcji konfiguracji. O ile udało mi się zalogować do urządzenia po adresie IP i podłączyc urządzenie do sieci WiFi i do konta supli, to zostaje jeszcze kwestia przypisania odpowiednich GPIO. Czy jest mi ktoś w stanie pomóc podsyłając instrukcje lub może opisać jak to skonfigurować?
Pozdrawiam
Instrukcja konfiguracji sterownika schodowego
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
Myślę, że najlepiej zapytać sprzedawcę albo producenta tych urządzeń.
Nie wiem czy ktoś na forum wie jak jest zbudowane to urządzenie.
Choć pewnie i sprzedawca i producent tu zaglądają
Nie wiem czy ktoś na forum wie jak jest zbudowane to urządzenie.
Choć pewnie i sprzedawca i producent tu zaglądają
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Braga66
Próbowałem nawiązać kontakt ze sprzedawcą w różny sposób ale niestety bez powodzenia.
-
klew
- Has thanked: 134 times
- Been thanked: 137 times
To zrób zwrot;)Braga66 wrote: Sat Nov 11, 2023 4:52 pm Próbowałem nawiązać kontakt ze sprzedawcą w różny sposób ale niestety bez powodzenia.
Albo odezwij się do producenta.
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
Robert Błaszczak
- Has thanked: 37 times
- Been thanked: 27 times
Na A...o sprzedawca z nickiem Voltaicaterm aktualnie nic nie sprzedaje. Ale opinie ma delikatnie mówiąc niezbyt dobre.Braga66 wrote: Sat Nov 11, 2023 4:52 pm Próbowałem nawiązać kontakt ze sprzedawcą w różny sposób ale niestety bez powodzenia.
Ps.
Jeśli kupowałeś on-line i jako osoba prywatna, to masz 14 dni na zgłoszenie chęci zwrotu towaru.
Ps. 2.
W opisie oferty https://archiwum.allegro.pl/oferta/ster ... 89802.html jest podane, że dołączona jest instrukcja uruchomienia i konfiguracji. Otrzymałeś tą instrukcję? Możesz zrobić skan?
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
Robert Błaszczak
Moja prywatna strona: www.blaszczak.pl
-
Braga66
No właśnie sterownik przyszedł w pudełku bez instrukcji
Sterownik ma esp i arsuino.
W esp zapewne jest wgrane GG a w arsuino program do schodów.
Cóż, jak sprzedawca się nienodYwa to zostaje ci metoda prób ustawiania po kolei gpio I sprawdzania.
Jak się nie uda to zawsze możesz nawet bez podawania przyczyny zrobić zwrot na allegro.
Jak chcesz mieć porządny sterownik do oswietlenia schodow to zapraszam do kontaktu.