Prośba o pomoc z Sonoffem Mini
-
dydyrydy
Cześć. Prośba o pomoc z Mini. Otóż wszystko działało bezproblemowo, ale po aktualizacji zniknęła mi mkzliwość włączania włącznikiem na ścianie. Z aplikacji wszystko działa poprawnie. Przywróciłem ustawienia Mini do fabrycznych, ale to nic nie dało. Prośba o pomoc, żeby można było włączać też włącznikiem 
-
klew
- Has thanked: 135 times
- Been thanked: 137 times
Jaki soft?dydyrydy wrote: Thu Nov 16, 2023 4:07 pm Cześć. Prośba o pomoc z Mini. Otóż wszystko działało bezproblemowo, ale po aktualizacji zniknęła mi mkzliwość włączania włącznikiem na ścianie. Z aplikacji wszystko działa poprawnie. Przywróciłem ustawienia Mini do fabrycznych, ale to nic nie dało. Prośba o pomoc, żeby można było włączać też włącznikiem![]()
Najlepsze suple dla Twojego domu 
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Jeśli mowa o GG to sprawdz w aplikacji jaki IP ma przydzielony moduł, później zaloguj się tym IP do modułu i karcie Przyciski zobacz czy masz przypisany GPIO do przycisku a jak masz to czy jest ono przypisane do przekaźnika nr1.
Jakigo łacznika urzywasz, Mono czy bistabilnego ?
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
dydyrydy
Bistabilny. Zmieniłem w przycisku na GPIO0, ale nic to nie dało, w aplikacji wszystko cały czas śmiga.
-
robertklepacki94
- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 14 times
Z tego co pamiętam przycisk który podłączasz pod zaciski S1 i S2 działa na GPIO4dydyrydy wrote: Fri Nov 17, 2023 12:02 pm Bistabilny. Zmieniłem w przycisku na GPIO0, ale nic to nie dało, w aplikacji wszystko cały czas śmiga.
Wziąłem udział w Supla Offline Party 2023
-
dydyrydy
I tak też było pod 04, ale ok już sie udało. Przywróciłem ustawienia fabryczne i wgrałem od nowa soft z generatora, uploader dwuetapowy i sotf i od nowa i teraz już działa. Wcześniej przywracałem już ustawienia fabryczne i nic to nie dało. A teraz wszystko już wróciło do poprawnego działania.