Czy można zrobić bezprzewodowy most Supla?

wsosniak
Been thanked: 1 time

pzygmunt wrote: Sun Nov 19, 2023 10:49 am Nie prościej do domofonu dodać RNW lub niebawem INW i sterować przez WiFi bramą ?
a co to INW ?
dydyrydy

Czy tutaj mam gdzieś wyjście DC żeby Yunshana podłączyć? I jeszcze pytanko...mam 2 sztuki mostek gretza i jak podłączam pod AC i pod miernik to normalnie ładnie pokazuje DC 12V, ale ani Yunshan ani Sonoff SV nie świeci na tym. Już kiedyś też to testowałem w jakimś napędzie gdzie było tylko AC i miernik pokazuje DC a sterowniki nie startują, dlaczego?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
djalex
Has thanked: 2 times
Been thanked: 2 times

wsosniak wrote: Sun Nov 19, 2023 2:27 pm
pzygmunt wrote: Sun Nov 19, 2023 10:49 am Nie prościej do domofonu dodać RNW lub niebawem INW i sterować przez WiFi bramą ?
a co to INW ?
To samo co RNW tylko na niskie napięcie
mmiikk
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times

dydyrydy wrote: Sun Nov 19, 2023 3:35 pm Czy tutaj mam gdzieś wyjście DC żeby Yunshana podłączyć? I jeszcze pytanko...mam 2 sztuki mostek gretza i jak podłączam pod AC i pod miernik to normalnie ładnie pokazuje DC 12V, ale ani Yunshan ani Sonoff SV nie świeci na tym. Już kiedyś też to testowałem w jakimś napędzie gdzie było tylko AC i miernik pokazuje DC a sterowniki nie startują, dlaczego?
Sam Mostek graetza to ci tylko zamieni sinusoidę na przebieg sinusoidalny jednostronny to dalej będą połówki sinusoidy tylko po jednej stronie osi, aby to byl prąd stały to powinien być jeszcze kondensator wygładzający i stabilizator np dioda zenera albo jakiś LM. Na rysunku przebieg przed mostkiem na górze i po mostku na dole

Image
dydyrydy

To żeś mi rozjaśnił :D :D :D
Pokaż mi proszę jakiegoś linka co mam w takim razie dokupić i gdzie to wlutować? Z góry dziękuję :-)

Return to “Ogólna dyskusja”