mew 01 rozłączony - jak włączyć ?

pzygmunt
Been thanked: 59 times

Email to jakim logujesz się do cloud.supla.org
SUPLA.... Nareszcie w domu.
[email protected]

I po całym tygodniu problem rozwiazany , trochę musiałem odpuścić bo mnie " ślag" trafił , wszystkie konfiguracje i kombinacje włacznie z usunieciem z telefon i ponownej instalacji nie pomogły.
Dziś po naradzie z kolega podjąłem walkę i spróbowałem uruchomić mewke z innego urządzenia - chura udało się .
I o dziwo na moim telefonie również odpaliła .
Wniosek , musiało sie coś w telefonie poprzestawiać na trwałe że logowanie do sieci nie miało powodzenia .
Dziekuje za próbę pomocy.
sebapl

Podepnę się pod temat.
Licznik założymy w 2022 wszystko śmigało
Ale od pewnego czasu rozłącza się z internetem. Nadmienię że obok jest drugi i nie ma problemów.
pzygmunt

Zacznij od zaktualizowania firmware-u do najnowszej wersji.
sebapl

Próbowałem ale nie mam żadnego wyboru aktualizacji. W ogóle to czemu jest 2.8.58 jak najnowsza to 2.8.57
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
klew
Has thanked: 134 times
Been thanked: 137 times

sebapl wrote: Tue Nov 21, 2023 8:20 pm Próbowałem ale nie mam żadnego wyboru aktualizacji. W ogóle to czemu jest 2.8.58 jak najnowsza to 2.8.57
Najnowsza wersja to 2.8.58. Tutaj można sprwadzać wersje: https://updates.supla.org/?product=0/0/ZAMEL%20MEW-01

Proponuję nie pytać o to samo w dwóch miejscach na raz, bo tylko się bałagan robi.

Aktualizację można zrobić tylko poprzez tryb konifguracyjny urządzenia, tu jest opis:
viewtopic.php?p=63190#p63190

Odnośnie tego rozłączonego urządzenia - sprawdź jak się zachowuje jego dioda statusowa. Następnie przełącz urządzenie w tryb konfiguracyjny i wejdź na jego stronę konfiguracyjną i najlepiej wrzuć zrzut ekranu tego co widać w "LAST STATE".
Najlepsze suple dla Twojego domu :mrgreen:
sebapl

Przepraszam że napisałem w dwóch miejscach. Dioda Led zielona miga powoli. Nie widzę tego last state
sebapl

Już znalazłem
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
pzygmunt

Sieć o nazwie "Dom" nie została znaleziona.
sebapl

Sprawa rozwiązana. Pomyślałem że podmienię antenę od tego drugiego który jest obok. I okazało się że coś się stało z anteną. Ten licznik co był problem od wczorajszego wieczoru śmiga a ten drugi się zaczął rozłączać. Czyli wina antenki. Muszę tylko kupić inną i wszystko będzie dobrze. Dziękuję za poświęcony czas. Pozdrawiam.

Return to “ZAMEL MEW-01”