Zablokowanie włączenia przekaźnika

amthew9

Czołem,

czy jest możliwość zablokowania przypadkowego włączenia przekaźnika (wyłączenie zielonych kropek)? Korzystam z wirtualnego i przypadkowe załączenie może wprowadzać chaos.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby korzystanie z wirtualnej krańcówki, która pokazywałaby stan bez możliwości manualnej zmiany, ale chyba takowej nie ma. A może jest w planie?

Czy jest w planie rozbudowanie identyfikatorów dostępu (modyfikacja albo tylko do odczytu)?
Pietras81
Been thanked: 1 time

amthew9 wrote: Sun Nov 26, 2023 10:35 am Czołem,

czy jest możliwość zablokowania przypadkowego włączenia przekaźnika (wyłączenie zielonych kropek)? Korzystam z wirtualnego i przypadkowe załączenie może wprowadzać chaos.

Najlepszym rozwiązaniem byłoby korzystanie z wirtualnej krańcówki, która pokazywałaby stan bez możliwości manualnej zmiany, ale chyba takowej nie ma. A może jest w planie?

Czy jest w planie rozbudowanie identyfikatorów dostępu (modyfikacja albo tylko do odczytu)?
W cloud masz opcje pokaż w urządzeniach klienckich odznacz i w apce nie będzie tego kanału widocznego.
https://pietras-81.aqi.eco/
amthew9

Widoczne musi być dla podglądu stanu, ale bez możliwości włączenia/wyłączenia.
YoMan
Has thanked: 3 times
Been thanked: 3 times

amthew9 wrote: Sun Nov 26, 2023 10:49 am Widoczne musi być dla podglądu stanu, ale bez możliwości włączenia/wyłączenia.
Nie wiem co to za urządzenie ale jeżeli DIY to dołóż krańcówkę a przekaźnik ukryj.
YoMan

YoMan wrote: Sun Nov 26, 2023 1:46 pm
amthew9 wrote: Sun Nov 26, 2023 10:49 am Widoczne musi być dla podglądu stanu, ale bez możliwości włączenia/wyłączenia.
Nie wiem co to za urządzenie ale jeżeli DIY to dołóż krańcówkę a przekaźnik ukryj.
Nie wiem czy konkretnie to miałeś na myśli, ale jest tak jak być powinno :)

Zmieniłem wirtualny przekaźnik na fizyczne GPIO, które wpiąłem w GPIO krańcówki. Przekaźnik ukryty i przedstawia się to jak niżej:

Dziękuję za pomoc.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Return to “Ogólna dyskusja”