Esp 32 WROOM
-
Kacper_Kociuba
Witam posiadam płytke ESP 32 WROOM i nie mogę na nią wgrać softa z generica, wybierałem wszystkie możliwe esp32 z opcji i niestety żadna nie chce się łączyc
-
Kacper_Kociuba
Trzeba przy flashowaniu wciskac boot? albo nie moge wgrac albo generic wgrywa i na koniec wyrzuca ze serial port not ready. I wtedy rozglasza swoją sieć, łączę się z nią, wchodze na 192.168.4.1 i zaczynam ustawiac opcje, nagle "dane zapisane, restart modułu" moduł znika i nie rozglasza swojej sieci i nie mam jej w cloud.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Ale wgrywasz przez przeglądarkę czy jakis program ? Skoro rozgłasza i da się zalogować po ip 192.168.4.1 to zrób na początek po zogowaniu ręczna aktualizacje softu wygenerowanego z gui I zapisanego na dysku.Kacper_Kociuba wrote: Sat Nov 25, 2023 5:10 pm ss.png
Trzeba przy flashowaniu wciskac boot? albo nie moge wgrac albo generic wgrywa i na koniec wyrzuca ze serial port not ready. I wtedy rozglasza swoją sieć, łączę się z nią, wchodze na 192.168.4.1 i zaczynam ustawiac opcje, nagle "dane zapisane, restart modułu" moduł znika i nie rozglasza swojej sieci i nie mam jej w cloud.
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Kacper_Kociuba
Tak bezpośrednio przez przeglądarkę, jak zrobić aktualizacje?
-
Pietras81
- Been thanked: 1 time
Po wygenerowaniu softu z gui zapisać go na dysku a następnie odpalić po adresie ip i kolejno Narzędzia, Aktualizacja, Aktualizacja ręczna i tam podajesz w zakładce przeglądaj ścieżkę do wygenerowanego pliku i klikasz Aktualizuj.Kacper_Kociuba wrote: Sun Nov 26, 2023 3:39 pm Tak bezpośrednio przez przeglądarkę, jak zrobić aktualizacje?
https://pietras-81.aqi.eco/
-
Kacper_Kociuba
Już chyba wiem o co chodzi. Wszelkie resety i "zaginięcie" płytki dzieje się gdy wybiorę w opcjach że chce termostat. Znowu mi zresetowało po wyborze tej opcji, ALe juz w aplikacji supla wyswieltil mi sie termometr i "Niewspierana funkcja". czy moja aplikacja nie potrzebuje jakiejs aktualizacji? Bądz mój serwer supla. Prosze o pomoc.
-
Kacper_Kociuba
A gdzie mogę sprawdzić czy mam aktualną wersje i czy samemu mogę to jakos aktualizowac?